tsm status

Du kan använda kommandot tsm status för att visa status för Tableau Server och enskilda tjänster (processer) som körs som en del av Tableau Server.

Synopsis

tsm status [global options]

Alternativ

-v, --verbose

Valfritt.

Visa status för varje nod i Tableau Server-klustret.

tsm status returnerar en av dessa potentiella statusar för en Tableau Server-nod:

• RUNNING: Noden körs utan felstatus för någon tjänst eller process.

• DEGRADED: Noden körs med en eller flera primära tjänster - till exempel lagringsplatsen - i ett feltillstånd. Om du har en enda instans av meddelandetjänsten och fel uppstår.

• ERROR: Alla primära tjänster eller processer är i ett feltillstånd på noden.

• STOPPED: Noden stooppas utan felstatus.

När du kör tsm status med alternativet --verbose returnerar TSM en status för varje enskild tjänst (process). Möjliga statusmeddelanden inkluderar:

• is running: Tjänsten körs.

• status is unavailable: Statusen kan inte fastställas – till exempel när tjänsterna startas.

• is in a degraded state: Tjänsten är igång, men returnerar fel. Den här statusen anger att tjänsten inte kunde installeras korrekt, inte har konfigurerats eller att något fel har uppstått.

• is in an error state: Tjänsten är igång, men returnerar fel. Den här statusen anger att tjänsten inte kunde installeras korrekt eller att den inte har konfigurerats.

• is synchronizing: Fillagringprocessen synkroniseras med en annan instans av filarkivet.

• is decommissioning: Fillagringprocessen stängs ner.

• is running (Active Repository): Den aktiva lagringsplatsen körs. Detta är den förväntade statusen.

• is running (Passive Repository): Den passiva lagringsplatsen körs. Detta är den förväntade statusen när det finns två konfigurerade lagringsplatser.

• is stopped: Tjänsten har stoppats. Detta innebär inte att en tjänst är i ett fel- eller problemtillstånd. Vissa tjänster körs endast vid behov (till exempel tjänsten Databasunderhåll).

Globala alternativ

-h, --help

Valfritt.

Visa hjälp för kommandot.

-p, --password <lösenord>

Krävs tillsammans med -u eller --username om ingen session är aktiv.

Ange lösenordet för användaren som anges i -u eller --username.

Ange lösenordet inom citattecken om det innehåller mellanslag eller specialtecken.

--password "my password"

-s, --server https://<värdnamn>:8850

Valfritt.

Använd den angivna adressen för Tableau Services Manager. Webbadressen måste börja med https, inkludera port 8850 och använda servernamnet inte IP-adressen. Till exempel https://<tsm_hostname>:8850. Om ingen server finns angiven antas https://<localhost | dnsname>:8850.

--trust-admin-controller-cert

Valfritt.

Använd den här flaggan för att lita på det självsignerade certifikatet på TSM-styrenheten. Mer information om certifikatförtroende och CLI-anslutningar finns i Ansluta TSM-klienter.

-u, --username <användare>

Krävs tillsammans med -p eller --password om ingen session är aktiv.

Ange ett användarkonto. Om du inte inkluderar det här alternativet körs kommandot med de autentiseringsuppgifter du loggat in med.