Jobbet uppgradera miniatyrbilder

I Tableau Server version 2019.1 och senare används miniatyrbilder med högre upplösning i arbetsböcker och vyer. När du uppgraderar till Tableau Server version 2019.1 eller senare kör bakgrundsprocessorn jobbet Köa uppgradering av miniatyrbilder och jobbet Uppgradera miniatyrbilder, vilket uppdaterar miniatyrbilderna för alla vyer som inte redigerats eller publicerats sedan Tableau version 2018.2. Miniatyrbilderna konverteras också från låg upplösning (192 x 192 pixlar) till hög upplösning (300 x 300 pixlar), som i bilden nedan.

Obs! Från och med Tableau Server version 2020.2 och senare är jobbet uppgradera miniatyrbilder inaktiverat som standard. Serveradministratörer kan använda tabcmd för att köra jobbet uppgradera miniatyrbilder. Du hittar mer information i avsnittet om upgradethumbnails.

När jobbet Uppgradera miniatyrbilder uppdaterar miniatyrbilderna ändras ändringsdatumet för vyn så att det matchar datumet för uppdateringen av miniatyrbilderna. Jobbet Uppgradera miniatyrbilder ändrar inte ändringsdatumet för arbetsböcker när vyns miniatyrbilder uppdateras.

Beroende på hur många arbetsböcker du har kan jobbet uppgradera miniatyrbilder köras i några minuter till några timmar. Du kan märka att processoranvändningen på bakgrundsprocessorns noder är högre än normalt under den tid som jobbet uppgradera miniatyrbilder körs. Du kan också märka att miniatyrbilder kan visas med låg upplösning i upp till en vecka efter uppgraderingen till Tableau Server 2019.1 eller senare, medan jobbet uppgradera miniatyrbilder bearbetar alla miniatyrbilder som används i dina arbetsböcker. Vi rekommenderar att du väntar på att jobbet uppgradera miniatyrbilder slutförs innan du säkerhetskopierar Tableau Server.

Efter den första körningen av jobbet uppgradera miniatyrbilder körs den enligt ett fördefinierat veckoschema. Jobbet uppgradera miniatyrbilder körs med lägsta prioritet och skapar en uppgift per arbetsbok i bakgrundsjobbtabellen för att uppgradera alla miniatyrbilder med lågupplösning. Miniatyrbilder med låg upplösning som publicerats på Tableau Server av Tableau Desktop version 2018.3 och tidigare rensas automatiskt varje vecka när uppgraderingsjobbet körs.

Felsökning

Du kan kontrollera statusen för jobbet med den administrativa vyn Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt(Länken öppnas i ett nytt fönster). Jobbet uppgradera miniatyrbilder kan visas som antingen slutfört eller misslyckat.

Jobbet uppgradera miniatyrbilder misslyckades eller slutfördes men vissa miniatyrbilder är fortfarande lågupplösta.

Jobbet uppgradera miniatyrbilder kan visas med felstatus om dina inloggningsuppgifter är felaktiga. I så fall visas arbetsbokens miniatyrbilder fortfarande med luddig, låg upplösning (192 x192 pixlar). Uppdatera dina inloggningsuppgifter så uppgraderar jobbet uppgradera miniatyrbilder miniatyrbilderna nästa gång det körs.