Wat is een site?
U bent misschien gewend om de term site te gebruiken als 'een verzameling van verbonden computers' of misschien als de korte vorm van 'website'. In Tableau-taal gebruiken we site om een verzameling gebruikers, groepen en inhoud (werkmappen, databronnen) aan te duiden die is afgeschermd van alle andere groepen en inhoud op dezelfde instantie van Tableau Server. Een andere manier om dit te zeggen, is dat Tableau Server multitenants ondersteunt door serverbeheerders de mogelijkheid te bieden om sites op de server te maken voor meerdere sets gebruikers en inhoud.
Alle serverinhoud wordt per site gepubliceerd, geopend en beheerd. Elke site heeft een eigen URL en een eigen set gebruikers (hoewel elke servergebruiker aan meerdere sites kan worden toegevoegd). De inhoud van elke site (projecten, werkmappen en databronnen) is volledig gescheiden van de inhoud op andere sites.
Als u een serverbeheerder bent op uw Tableau Server-implementatie, kunt u meer leren over sites, wanneer u ze moet gebruiken (in vergelijking met projecten) en meer in de sectie Server beheren van Sitesoverzicht(Link wordt in een nieuw venster geopend).
Opmerking: Dit artikel heeft betrekking op het configureren van sites op Tableau Server-implementaties. Zie Sitebeheerderrol en -taken(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor Tableau Cloud.
Taken voor sitebeheerder
Waar de siterol Serverbeheerder een gebruiker onbeperkte toegang geeft tot de gehele Tableau Server-implementatie, geven de siterollen Sitebeheerder een gebruiker onbeperkte of minimaal beperkte toegang op siteniveau. De verschillen tussen Sitebeheerder Creator en Sitebeheerder Explorer zitten in het niveau van de dataverbinding en de publicatietoegang. Met beide siterollen kunt u de site zelf en de gebruikers van de site beheren. Zie Siterollen voor gebruikers instellen voor meer informatie.
Hoewel een serverbeheerder op zowel server- als siteniveau kan werken, maken we een onderscheid tussen beide taakniveaus. De sitebeheerder is doorgaans verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van het framework waarmee Tableau-gebruikers in de organisatie databronnen en werkmappen kunnen publiceren, delen, beheren en er verbinding mee kunnen maken. In dit kader omvatten de taken van een sitebeheerder een van de volgende (en beide siterollen staan dit toegangsniveau toe):
Projecthiërarchieën maken om de databronnen en werkmappen van de site te ordenen.
Dit kan inhouden dat het projectbeheer wordt gedelegeerd aan projectleiders.
Groepen maken en machtigingen toewijzen, zodat gebruikers alleen toegang hebben tot de inhoud die ze nodig hebben.
Gebruikers toevoegen en verwijderen, hun siterollen toewijzen.
Dit is standaard toegestaan op een site. Een serverbeheerder kan deze toegang echter beperken tot serverniveau.
Extract- en abonnementsschema's van de site beheren.
Siteactiviteit monitoren.
Zie Toegang tot sites op beheerdersniveau in de sectie Server beheren voor meer informatie over het onderscheid tussen serverbeheerder en sitebeheerder.
Stappen voor het instellen van uw site
De onderstaande tabel toont een globaal overzicht van de stappen voor het instellen van een site, samen met links naar onderwerpen waar u meer informatie kunt vinden. U kunt de stappen in elke gewenste volgorde uitvoeren.
Voordat u de stappen uitvoert om de site te configureren, raden we u echter aan om de tijd te nemen om de artikelen in deze sectie te lezen en meer te weten te komen over siteverificatie, siterollen, projecten en machtigingen. Idealiter documenteert u een plan voor uw projecten, groepen en algemene strategie voor machtigingen. Zet vervolgens een paar projecten op en voeg een voorlopige set gebruikers toe om het plan te testen en problemen op te lossen voordat u de overige gebruikers toevoegt. U kunt veel site-instellingen wijzigen nadat uw gebruikers met de site hebben gewerkt, maar probeer hierbij zo min mogelijk wijzigingen na de productie aan te brengen.
Plannen | Om de aanbevelingen boven deze tabel aan te vullen, krijgt u een overzicht van hoe de sitecomponenten samenwerken in Een site plannen. |
Toegang configureren | Werk samen met de serverbeheerder om te bepalen hoe gebruikers zich bij de site aanmelden en configureer de site dienovereenkomstig. Als de server bijvoorbeeld is geconfigureerd voor eenmalige aanmelding met SAML, kunt u SAML-verificatie ook op siteniveau configureren. |
Projecten en de structuur voor machtigingen maken | Met projecten kunt u inhoud organiseren, inhoudsbeheer op projectniveau delegeren en machtigingen effectief beheren. Zie Projecten gebruiken om toegang tot inhoud te beheren om aan de slag te gaan. |
Gebruikers toevoegen
| Bepaal welke gebruikers zich op de site kunnen aanmelden. Zie Gebruikers aan een site toevoegen. |
Uw data importeren in Tableau Server | Nadat u uw projecten en structuur voor machtigingen hebt gemaakt, wijst u goedgekeurde gebruikers aan voor het publiceren en beheren van gecontroleerde databronnen voor de juiste projecten op de site. In sommige organisaties vervullen mensen meerdere Tableau-rollen. Sitebeheerders zijn vaak ook data-stewards. Daarmee bedoelen we dat ze de Tableau-dataverbindingen maken, publiceren en beheren. Als dit op u van toepassing is, zorg er dan voor dat u de siterol Sitebeheerder Creator toegewezen krijgt. Nadat de inhoud op de site is gepubliceerd, kunt u de verbindingsgegevens (referenties, toegangstokens) en vernieuwingsschema's beheren. Zie Data vernieuwen volgens een planning voor meer informatie. |
Sitegebruik en prestaties analyseren
| Monitor het gebruik, de prestaties en andere statistieken. Zie Beheerweergaven . |