Lägga till betrodda IP-adresser eller värdnamn i Tableau Server

Det första steget för att konfigurera en betrodd autentisering är att lära Tableau Server att känna igen och lita på begäranden från en eller flera webbservrar:

1. Öppna TSM i en webbläsare:

https://<server_name>:8850. Du hittar mer information i Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager.

2. Klicka på Användaridentitet och åtkomst på fliken Konfiguration och klicka sedan på Betrodd autentisering.

3. Under Betrodd autentisering anger du namnet eller IP-adressen för varje betrodd värd och klickar sedan på Lägg till:

Skärmbild av konfigurera betrodd autentisering

Obs!
    De värden du anger skriver över tidigare inställningar fullständigt. Därför måste du inkludera den fullständiga listan över värdar om du vill ändra en befintlig lista.

Statiska IP-adresser krävs: de webbservrar du anger måste använda statiska IP-adresser, även om du använder värdnamn.

Om du har en eller flera proxyservrar mellan den dator som begär den betrodda biljetten (en av de som konfigurerats i steg 2 som det visas i Betrodd autentisering) och Tableau Server så behöver du även lägga till dem som betrodda gatewayer med hjälp av alternativet tsm configuration set gateway.trusted. Se Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server för stegen.

4. Ange ett värde i Tokenlängd (valfritt).

Tokenlängden avgör antalet tecken i varje betrodd biljett. Standardinställningen på 24 tecken ger 144 bitars slumpmässighet. Du kan ange värdet som valfritt heltal från 9 till och med 255.

5. Klicka på Spara väntande ändringar när du har angett konfigurationsinformationen.

6. Klicka på Väntande ändringar längst upp på sidan:

7. Klicka på Tillämpa ändringarna och starta om.

1. Skriv följande kommando:

tsm authentication trusted configure -th <trusted IP address or host name>

I kommandot ovan bör <trusted IP address> vara en kommaavgränsad lista över Ipv4 eller värdnamn för dina webbservrar där varje värdnamn eller IP-adress omsluts av citattecken.

Obs! De värden du anger skriver över tidigare inställningar fullständigt. Därför måste du inkludera den fullständiga listan över värdar i tsm authentication trusted configure -th-kommandot. (Du kan inte ändra listan över värdar genom att köra tsm authentication trusted configure -th-kommandot upprepade gånger.)

Exempel:

tsm authentication trusted configure -th "192.168.1.101", "192.168.1.102", "192.168.1.103"

eller

tsm authentication trusted configure -th "webserv1", "webserv2", "webserv3"

Obs!
    Varje värdnamn eller IP-adress i listan måste omges av dubbla citattecken, följt av ett kommatecken och ett mellanslag efter varje kommatecken.
    De webbservrar du anger måste använda statiska IP-adresser, även om du använder värdnamn.

2. Om du har en eller flera proxyservrar mellan den dator som begär den betrodda biljetten (en av de som konfigurerats i steg 2 som det visas i Betrodd autentisering) och Tableau Server så behöver du även lägga till dem som betrodda gatewayer med hjälp av alternativet tsm configuration set gateway.trusted. Se Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server för stegen.

3. Skriv följande kommando för att spara ändringarna i alla serverkonfigurationsfiler:

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Det finns andra valfria konfigurationer för betrodd autentisering (stöd för äldre filer, loggning och timeout-inställningar) som du kan ändra genom att skicka en json-fil till Tableau Server. Läs mer i trustedAuthenticationSettings Entity.

Nu måste du konfigurera webbservern för att ta emot autentiseringar från Tableau Server