trustedAuthenticationSettings Entity

Innan du konfigurerar betrodd autentisering bör du läsa Betrodd autentisering.

Skapa en JSON-fil med hjälp av mallen för konfigurationsfiler nedan. När du har fyllt i alternativen med lämpliga värden skickar du JSON-filen och tillämpar inställningarna genom att köra följande kommandon:

tsm settings import -f /path/to/file.json

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Konfigurationsmall

Använd den här mallen för att konfigurera inställningar för betrodd autentisering.

Viktigt: Alla enhetsalternativ är skiftlägeskänsliga.

Mer information om konfigurationsfiler, entiteter och nycklar finns i Exempel på konfigurationsfil.

När du är klar med den första konfigurationen av betrodd autentisering använder du underkategorin tsm authentication trusted <kommandon> för att ange ytterligare värden.

{
"configEntities": {
	"trustedAuthenticationSettings": {
		"_type": "trustedAuthenticationSettingsType",
		"trustedHosts": ["webserv1","webserv2","webserv3"]
		}
	}
}

Referens för konfigurationsfiler

Följande lista innehåller alla alternativ som kan inkluderas med entitetsuppsättningen "trustedAuthenticationSettings".

trustedHosts

Obligatoriskt.

IP-adress eller värdnamn för webbservrar som begär betrodda biljetter från Tableau Server.

Det här alternativet tar en lista med strängar, som kräver att varje IP-adress eller värd skickas inom citattecken, avgränsade med kommatecken (inget blanksteg) och inom hakparenteser. Exempel: ["192.168.1.101","192.168.1.102","192.168.1.103"] eller ["webserv1","webserv2","webserv3"].

De värden du anger skriver över tidigare inställningar. Därför måste du inkludera den fullständiga listan över värdar när du konfigurerar det här värdet.

tokenLength

Valfritt.

Du kan ange värdet som valfritt heltal från 9 till och med 255.

Avgör antalet tecken i varje betrodd biljett. Standardinställningen på 24 tecken ger 144 bitars slumpmässighet. Det här alternativet ignoreras om inte useV2Tickets är inställt på true, vilket inte är rekommenderad bästa praxis.

logLevel

Valfritt.

all | debug | info | warn | error | fatal | off

Standard: info

Anger loggningsnivå för processer som är relaterade till att skapa och lösa in betrodda biljetter. Visa Ändra loggningsnivåer

timeoutInSeconds

Valfritt.

Standard: 180

Anger efter hur lång tid (i sekunder) som betrodda biljetter ska ogiltigförklaras när de har skapats.

tryCount

Valfritt.

Integer.

Standard: 10

Anger hur många gånger en post för ett betrott ärende ska skapas.

use9DigitToken

Valfritt.

true | false

Standard: false

När värdet är santtrue är autentiseringarna 9 tecken långa (likt version 8.0 och tidigare) och alternativet tokenLength ignoreras. Detta alternativ är avsett för tillfälligt stöd av äldre kod.

Varning! Om du ställer inte det här alternativet på true påverkas säkerhetsnivån hos autentiseringen av betrodda biljetter allvarligt och negativt.

useV2Tickets

Valfritt.

true | false

Standard: false

Anger om Tableau Server ska returnera ett äldre URL-format för betrodda biljetter. Det äldre URL-formatet innehåller Base64-kodad sträng med 24 tecken. Från och med Tableau Server 10.3 har den URL som returneras uppdaterats och innehåller ett Base64-kodat UUID och en 24 tecken lång säker slumpmässig sträng. Ställ endast in det här alternativet på true om du har distribuerat betrodda biljetter med anpassad kod som kräver det äldre URL-formatet. Vi rekommenderar i stället att du uppdaterar din anpassade kod så att den accepterar det nya URL-formatet.