Nödvändigt diskutrymme

Generellt måste du ha i åtanke om extrakten ska publiceras på Tableau Server eller inte när du bedömer hur mycket extra diskutrymme som krävs för den dagliga användningen. Räkna även med hur många arbetsböcker du planerar att publicera till Tableau Server. Om du tror att du kommer använda extrakt rekommenderar Tableau att du börjar med ett par hundra gigabyte (GB). Om du inte tänker använda extrakt kan det räcka med runt 50 GB. Information om hur du konfigurerar varningar för enhetsutrymme finns i Konfigurera aviseringar för serverhändelser(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Det måste finnas tillräckligt med diskutrymme för Tableau Server. Om diskutrymmet på någon av noderna i Tableau Server-installationen tar slut är det möjligt att funktionerna påverkas till exempel att du inte får åtkomst till Tableau Server eller TSM-webbanvändargränssnittet. Information om felsökningsstegen finns i i Tableau-kunskapsbasen.

Här följer några faktorer som påverkar diskutrymmeskraven och var du väljer att installera Tableau Server:

Publicera extrakt till Tableau Server

Tänk på antalet extrakt som kommer att publiceras till Tableau Server och storleken på varje extrakt. Testa behovet genom att publicera flera extrakt till Tableau Server och sedan kontrollera hur mycket diskutrymme som används. Du kan använda denna mängd diskutrymme för att enklare räkna ut hur många extrakt som kommer att publiceras till Tableau Server med tiden samt hur varje befintligt extrakt kommer att öka i storlek.

Uppdaterar extrakt

Tänk på utrymmet som krävs av temp-mappen när extrakten uppdateras. Temp-mappen, där ett extrakt lagras under uppdatering, kan kräva upp till tre gånger mer utrymme än extraktets slutliga storlek.

Skapa många arbetsböcker

Fundera på hur många arbetsböcker som ska publiceras på Tableau Server vid användning av arbetsböcker. Enskilda arbetsböcker tar oftast upp mindre lagringsutrymme. Om du tror att du kommer publicera tusentals arbetsböcker kan du lägga till ytterligare diskutrymme.

Loggning

I Tableau Server skapas loggfiler under normal användning för att underlätta daglig hantering och felsökning. Konfigureringsnivån på inloggningen kan ha en avsevärd betydelse för vilket lagringsutrymme som krävs på datorn med Tableau Server.

Säkerhets- och återställningsprocesser

Nödvändigt diskutrymme för att skapa en säkerhetskopia varierar beroende på mängden data i Tableau Server-lagringsplatsen och fillagringstjänsterna och deras samlokalisering med tabadmincontroller-tjänsten. Vid säkerhetskopiering pausas tillfälligt bakgrundsuppgifter för att rensa upp gamla extrakt. Detta innebär att uppdatering av extrakt kommer att lämna extra filer på plats under den tid som säkerhetskopieringen pågår, vilket ökar mängden diskutrymme som används. Om säkerhetskopieringen tar lång tid, eller om din organisation använder många extrakt som uppdateras regelbundet, kan detta innebära tillfällig användning av en stor mängd diskutrymme. Dessa tillfälliga filer tas bort efter att säkerhetskopieringen slutförts.

Följande tabell listar diskutrymmeskraven för säkerhetskopiering baserat på om noden är värd för lagringsplatsen, fillagring, styrenhet eller någon kombination av dem. I Tableau Server-miljöer med flera noder måste det nödvändiga diskutrymmet uppskattas på varje nod.

Lagringsplats FillagringStyrenhetNödvändigt diskutrymme

3x lagringsplatsdata + 250 MB

För att få en uppskattning av datastorleken på lagringsplatsen kan du kontrollera storleken på katalogen <data directory>/pgsql/data/base.

Erhåll exakt storlek på lagringsplatsdata genom att öppna säkerhetskopian och använda storleken på workgroup.pg_dump-filen.

1.5x fillagringsdata

Erhåll en uppskattning av fillagringsdata (extrakt, flöden, etc.) genom att kontrollera storleken på katalogen <data directory>/dataengine.

3x lagringsplatsdata + 250 MB + 2,5 x fillagringsdata
 3x lagringsplatsdata + 250 MB + 1,5 x fillagringsdata
 3x lagringsplatsdata + 250 MB + 1,5 x fillagringsdata
 3x lagringsplatsdata + 250 MB + 2,5 x fillagringsdata
3x lagringsplatsdata + 250 MB + 1,5 x fillagringsdata

Återställ krav på diskutrymme

Du måste ha tillräckligt med diskutrymme för att databasåterställningen ska fungera.

Så återställer du Tableau Server:

• Kontrollnoder måste ha ledigt utrymme som motsvarar minst storleken på säkerhetskopieringsarkivet.

• Lagringsplatsnoder måste ha ledigt utrymme som motsvarar minst tre gånger storleken på lagringsplatsdata i säkerhetskopieringsarkivet, plus 250 MB, plus storleken på pgsql-datakatalogen.

• Fillagringsnoder måste ha ledigt utrymme som motsvarar minst två gånger storleken på katalogen datamotor i säkerhetskopieringsarkivet.