tsm sites

Du kan använda tsm sites-kommandona för att exportera en befintlig plats så att den kan importeras till en ny plats (även kallat platsmigrering) och för att importera den nya platsen. Ett unlock -kommando är tillgängligt om ett fel gör att en plats låses.

Kommandona för tsm sites använder din lokala fillagring för att lagra export- och importdata. Om du kör ett Tableau-kluster med flera noder måste du köra tsm sites-kommandona på en Tableau Server som kör datamotorprocessen. Mer information om datamotorprocessen och de processer som behöver den här processen finns i Tableau Server-processer.

Obs! När du migrerar platser mellan instanser av Tableau Server måste målplatsen vara på en version av Tableau Server som är lika med eller senare än versionen av Tableau Server för källplatsen. Både käll- och målplatserna måste vara från versioner som stöds av Tableau Server .

Utförliga steg för hur du migrerar en webbplats finns i Exportera eller importera en plats.

tsm sites export

Exportera en angiven Tableau Server-plats till en .zip-fil. Du kan exportera en plats för att arkivera platsens inställningar vid en viss tidpunkt eller för att slutföra det första steget i en platsmigreringsprocess.

Obs! Kommandona tsm sites import och tsm sites export kan lämna en plats i låst tillstånd om ett fel uppstår. Använd kommandot tsm sites unlock för att låsa upp en plats.

Synopsis

tsm sites export --site-id <source-siteID> --file <export-file> [options] [global options]

Alternativ

-f,--file <export-file>

Obligatoriskt.

Ange namnet på den fil där Tableau Server sparar all platsinformation.

Filen genereras till den katalog som definieras i TSM-variabeln basefilepath.site_export.exports. Som standard:

/var/opt/tableau/tableau_server/data/tabsvc/files/siteexports

Mer information om sökvägar och hur du ändrar dem finns i Sökvägar för tsm.

-id,--site-id <source-siteID>

Obligatoriskt.

Plats-ID för platsen du exporterar. Du kan hämta platsens ID från URL:en när du är inloggad på platsen på en webbläsare. Mer information om hur du hittar platsens ID finns i Förbereda käll- och målplatser.

-ow,--overwrite

Valfritt.

Skriv över en befintlig exportfil med samma namn.

--request-timeout <timeout in seconds>

Valfritt.

Vänta så länge som anges på att kommandot ska slutföras. Standardvärdet är 43200 (720 minuter).

tsm sites import

Det här kommandot använder .zip-filen som du skapade med hjälp av tsm sites export för att generera en uppsättning .csv-filer som visar hur de exporterade källplatsinställningarna kommer att mappa till den nya målplatsen.

Som standard genereras och sparas .zip-filen i katalogen siteexports på:

/var/opt/tableau/tableau_server/data/tabsvc/files/siteexports

Innan du använder det här kommandot måste du kopiera .zip-filen till katalogen där Tableau förväntar sig hitta den. Den här platsen definieras i TSM-variabeln basefilepath.site_import.exports. Som standard är importkatalogen:

/var/opt/tableau/tableau_server/data/tabsvc/files/siteimports

Mer information om sökvägar och hur du ändrar dem finns i Sökvägar för tsm.

Obs! Kommandona tsm sites import och tsm sites export kan lämna en plats i låst tillstånd om ett fel uppstår. Använd kommandot tsm sites unlock för att låsa upp en plats.

Synopsis

tsm sites import --file <export-file.zip> --site-id <target-siteID> [options] [global options]

Alternativ

-f,--file <export-file.zip>

Obligatoriskt.

Namnet på .zip-filen som skapats genom processen tsm sites export och som du måste kopiera till importkatalogen. Som standard:

/var/opt/tableau/tableau_server/data/tabsvc/files/siteimports

-id,--site-id <target-siteID>

Obligatoriskt.

Plats-ID för den nya platsen som du importerar till (målplatsen). Mer information om hur du hittar platsens ID finns i Förbereda käll- och målplatser.

-c,--continue-on-ignorable-errors

Valfritt.

Fortsätt med platsimporten om fel som kan ignoreras uppstår. De här felen kan indikera problem med importen av en specifik arbetsbok eller datakälla.

-k,--no-verify

Valfritt.

Hoppa över verifiering av mappningsfiler.

-m, --override-schedule-mapper <mapping-file.csv>

Valfritt.

Schemalägg en mappningsfil för att åsidosätta den normala mappningen efter namn.

--request-timeout <timeout in seconds>

Valfritt.

Vänta så länge som anges på att kommandot ska slutföras. Standardvärdet är 7200 (120 minuter).

tsm sites import-verified

Ange katalogen som innehåller .csv-mappningsfilerna för en exporterad plats för att importera dem till en ny plats. Det här är sista steget i en platsmigreringsprocess.

Synopsis

tsm sites import-verified --import-job-dir <importjob-directory> --site-id <target-siteID> [options] [global options]

Alternativ

-id,--site-id <target-siteID>

Obligatoriskt.

Plats-ID för den nya platsen som du importerar till (målplatsen). Mer information om hur du hittar platsens ID finns i Förbereda käll- och målplatser.

-w, --import-job-dir <importjob-directory>

Obligatoriskt.

Överordnad katalog för katalogen mappings som innehåller .csv-filerna från den exporterade (käll)platsen. Namnet på den här överordnade katalogen innehåller import-ID:t och datum och tid. Till exempel:

/var/opt/tableau/tableau_server/data/tabsvc/files/siteimports/working/import_ff00_20180102022014457

--request-timeout <timeout in seconds>

Valfritt.

Vänta så länge som anges på att kommandot ska slutföras. Standardvärdet är 7200 (120 minuter).

tsm sites unlock

Använd det här kommandot för att låsa upp en plats.

Alternativ

-id,--site-id <target-siteID>

Obligatoriskt.

Plats-ID för platsen du låser upp. Mer information om hur du hittar platsens ID finns i Förbereda käll- och målplatser.

-d, --desired-state <state to leave unlocked site in>

Valfritt.

Tillståndet som platsen ska lämnas i efter att den har låsts upp. Alternativen är ”aktiv” och ”inaktiverad”. Standardvärdet är ”aktiv” om inget anges.

Till exempel:

tsm sites unlock -id mysite -d suspended

--request-timeout <timeout in seconds>

Valfritt.

Vänta så länge som anges på att kommandot ska slutföras. Standardvärdet är 300 (5 minuter).

Globala alternativ

-h, --help

Valfritt.

Visa hjälp för kommandot.

-p, --password <lösenord>

Krävs tillsammans med -u eller --username om ingen session är aktiv.

Ange lösenordet för användaren som anges i -u eller --username.

Ange lösenordet inom citattecken om det innehåller mellanslag eller specialtecken.

--password 'my password'

-s, --server https://<värdnamn>:8850

Valfritt.

Använd den angivna adressen för Tableau Services Manager. Webbadressen måste börja med https, inkludera port 8850 och använda servernamnet inte IP-adressen. Till exempel https://<tsm_hostname>:8850. Om ingen server finns angiven antas https://<localhost | dnsname>:8850.

--trust-admin-controller-cert

Valfritt.

Använd den här flaggan för att lita på det självsignerade certifikatet på TSM-styrenheten. Mer information om certifikatförtroende och CLI-anslutningar finns i Ansluta TSM-klienter.

-u, --username <användare>

Krävs tillsammans med -p eller --password om ingen session är aktiv.

Ange ett användarkonto. Om du inte inkluderar det här alternativet körs kommandot med de autentiseringsuppgifter du loggat in med.