Inställningar för Tableau Content Migration Tool

Standardinställningarna för Tableau Content Migration Tool fungerar i de flesta fall, men vid behov eller om du har kontakt med Tableau-support och de ber dig göra ändringar kan du ändra dem.

Så här visar eller uppdaterar du Content Migration Tool-inställningarna:

1. Öppna Content Migration Tool.

2. Klicka på Help > Settings. Behörighetsdialogrutan öppnas:

Diagnostics– Klicka på Open Log Folder för att öppna loggplatsen. Här kan du visa loggarna och låsa dem om du behöver skicka dem till Tableau. Du hittar mer information i Loggfiler för Tableau Content Migration Tool.

Välj Enable Network Tracing om du har kontakt med supporten och de ber dig att inkludera en nätverksspårning i loggarna. Detta gäller tills du avmarkerar alternativet eller startar om Content Migration Tool.

Security– Krypteringsnyckeln genereras automatiskt vid installationen. Om du ändrar krypteringsnyckeln kan inga migreringsplaner med inbäddade lösenord som skapades med föregående nyckel öppnas. Om du har flera installationer av Tableau Content Migration Tool och vill dela migreringsplaner måste du kontrollera att krypteringsnyckeln som används av varje instans av verktyget är densamma.

Migration Scripts– Som standard visas en varning när du kör en migreringsplan som innehåller migreringsskript eller körbara filer. Andra användare kan redigera dessa filer, så kontrollera att de är säkra innan migreringen körs. Om du aktiverar och inaktiverar den här inställningen uppdateras även din varningsinställning för konsolprogrammet. Du hittar mer information i Använda konsolprogrammet för Tableau Content Migration Tool.

Tuning– I nästan alla fall kan du låta standardinställningarna vara kvar. Om du har kontakt med supporten kan de be dig att ändra dessa inställningar.

Temporary Files– Välj en plats för tillfälliga filer om du vill ändra standard. Detta är den plats dit innehåll kopieras under en migrering. Du kanske vill ändra detta om standardplatsen inte har tillräckligt med utrymme för att tillfälligt lagra migrerat innehåll.

Networking– Genom att välja Allow Legacy HTTPS Connections kan du ansluta till Tableau Server-installationer som körs med äldre HTTPS-konfigurationer (till exempel SSL v3). Detta rekommenderas inte.

Vem kan göra detta?

De uppgifter som anges ovan kan vanligtvis bara utföras av en användare med administratörsbehörighet på datorn där Content Migration Tool är installerat.