Använda konsolprogrammet för Tableau Content Migration Tool

Tableau Content Migration Tool Innehåller kommandoradsverktyget tabcmt-runner.exe som används för att köra migreringar. Verktyget finns i installationsmappen. Standardmappen för installation är %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Content Migration Tool.

Obs! Verktyget tabcmt-runner.exe är inte detsamma som kommandoradsverktyget tabcmt.cmd som används för att konfigurera det grafiska programmet Content Migration Tool. Mer information om tabcmt.cmd finns iAnvända kommandoradsgränssnittet för Tableau Content Migration Tool.

Syntax:

• tabcmt-runner [options] <plan_file.tcmx>
  • tabcmt-runner license --remove
  • tabcmt-runner license <new license key>
  • tabcmt-runner license <license file path> [--passphrase=<license file passphrase>]
  • tabcmt-runner encryption --reset
  • tabcmt-runner encryption <new_key>
  • tabcmt-runner improvement [on|off]
  • tabcmt-runner --help
  • tabcmt-runner --version
  • tabcmt-runner script-warning [on|off]

Alternativ:

• --version
  • --help
  • --quiet
  • --info
  • --logfile=VALUE
  • --src-user=VALUE
  • --src-password=VALUE
  • --dest-user=VALUE
  • --dest-password=VALUE
  • --https=VALUE
  • --allow-scripts

Kör plan

Utför migreringsplanen omedelbart.

tabcmt-runner [options] <plan file>

Tillgängliga alternativ:

• --logfile=<file name> anger filnamnet där utdata ska loggas
  • --https=<secure|legacy> anger HTTPS-läge
  • --quiet inaktiverar stdout-inloggning
  • --src-user=<username> anger användarnamnet för källanslutningen
  • --src-password=<password> anger lösenordet för källanslutningen
  • --dest-user=<username> anger användarnamnet för målanslutningen
  • --dest-password=<password> anger lösenordet för målanslutningen

Slutkoder:

• 0 innebär att migrering har utförts.
  • 1 innebär att migrering har utförts men att varningsmeddelanden har loggats.
  • 2 innebär att migrering inte kan utföras. De specifika felen inkluderas i utdatan för loggfilen.

Visa plansammanfattning

Visar en sammanfattning av migreringsplanen och avslutas sedan.

tabcmt-runner --info <plan file>

hjälp

Här visas användarinformationen för kommandoradsverktyget.

tabcmt-runner --help

version

Visar versionsinformation för det aktuella programmet.

tabcmt-runner --version

Kryptering

Återställ krypteringsnyckeln eller ange en ny. Du måste ange krypteringsnyckeln före användning av tabcmt-runner-verktyget, även om du redan har gjort detta via Content Migration Tool-användargränssnittet.

tabcmt-runner encryption <new_key> | --reset

Förbättring

Standardvärde: on

Aktiverar eller inaktiverar insamlingen av anonym användningsinformation i programmet. Denna information är helt anonym och skickas till Tableau med jämna intervall för att hjälpa oss att göra Content Migration Tool ännu bättre.

Exempel

Visa om förbättringsprogrammet är aktiverat eller inte:

tabcmt-runner improvement

Aktivera eller inaktivera förbättringsprogrammet:

tabcmt-runner improvement <on|off>

licens

Inaktuellt i juli 2022.

Det här kommandot används bara med äldre licenser. Hanterar en äldre programlicens för aktuell användare. Vid användning av äldre nycklar måste du aktivera licensen med detta kommando för att använda tabcmt-runner-verktyget, även om du redan aktiverat den via Content Migration Tool-användargränssnittet.

Exempel

Visa information om aktuell licens:

tabcmt-runner license

Ange/aktivera ett serienummer eller en offlineproduktnyckel:

tabcmt-runner license <key>

Ta bort/inaktivera den aktuella licensen:

tabcmt-runner license --remove

Ange/aktivera med en licensfil:

tabcmt-runner license <file path> [--passphrase=<password>]

skript–varning

Standardvärde: on

Här visas ett varningsmeddelande vid körning av migreringsplaner med migrationsskript.

Obs! Med det här kommandot uppdateras urvalet på sidan Inställningar. Du hittar mer information i Inställningar för Tableau Content Migration Tool.

Exempel

Visa om skriptvarningen är aktiverad eller inte.

tabcmd-runner script-warning

Aktivera eller inaktivera skriptvarningen

tabcmd-runner script-warning <on|off>

Vid aktivering måste du inkludera alternativet --allow-scripts för att köra migreringsplanerna.

tabcmd-runner --allow-scripts <plan file>

Vem kan göra detta?

Samtliga av följande krävs för att använda konsolkörningsprogrammet:

• Administratörsbehörighet på datorn med Content Migration Tool.
  • Användarkonto till Tableau-platser med rollen Explorer eller högre.
  • Behörighet att visa och ladda ner arbetsbok/spara en kopia på källplatsen.
  • Publiceringsbehörighet för målplatsen.