Komma igång med Tableau Content Migration Tool

Den här artikeln hjälper dig att komma igång med Tableau Content Migration Tool. Den innehåller länkar till andra artiklar om information som du behöver förbereda innan du installerar Content Migration Tool, samt steg för att utforma en migreringsplan och uppgradera befintliga installationer.

Före installation

Installationskrav

Content Migration Tool kan endast installeras på Windows-operativsystem. Innan du installerar måste du kunna ansluta till Tableau-källplatsen (den plats du migrerar från) och målplatsen (den plats du migrerar till) från datorn där Content Migration Tool är installerat. Både käll- och målplatserna måste ha en giltig licens för Advanced Management. Mer information om installation och uppgradering av Content Migration Tool finns i Installera Tableau Content Migration Tool.

Kompatibilitet med Tableau Server

Content Migration Tool har stöd för innehållsmigrering för Tableau Server version 2019.3 och senare.

Tabellen listar kompatibla versioner av Tableau Server baserat på den installerade versionen av Content Migration Tool.

CMT-versionTableau Server-version
2024.1x2022.1x–2024.1x
2023.1.x2021.2.x–2023.1.x
2022.4.x2021.1.x – 2022.4.x
2022.3.x2020.4.x–2022.3.x
2022.2.x2020.3.x–2022.2.x
2022.1.x2020.2.x–2022.1.x
2021.4.x2020.1.x–2021.4.x
2021.3.x2019.4.x–2021.3.x
2021.2.x2019.3.x–2021.2.x
2021.1.x2019.3.x–2021.1.x
2020.4.x2019.3.x–2020.4.x
2020.3.x2019.3.x–2020.3.x

Kompatibilitet med Tableau Cloud

Content Migration Tool version 2022.2.1 och senare har stöd för innehållsmigrering för alla Tableau Cloud-driftsättningar. Vi rekommenderar att du installerar den senaste versionen från nedladdningssidan för Tableau Advanced Management(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att ta vara på de senaste funktionerna och korrigeringarna.

Kompatibilitet med Tableau-innehåll

Content Migration Tool har stöd för migrering av arbetsböcker och publicerade datakällor som sparats i de åtta senaste versionerna av Tableau. Medan du kan migrera befintliga datakällor kan endast datakällor som använder anslutningstyperna i tabellen nedan ändras och modifieras under migreringen. Mer information finns i Omvandling av datakällor i Migreringsplaner: arbetsböcker och Migreringsplaner: publicerade datakällor.

Actian Matrix

Actian Vectorwise

Amazon Athena

Amazon Aurora

Amazon EMR

Amazon Redshift

Apache Drill

Aster-databas

Box

Cloudera Hadoop

Avgränsad textfil

EXASOL

Firebird

Google Analytics

Google BigQuery

Google Cloud SQL

Google Drive

HortonWorks Hadoop Hive

HP Vertica

IBM DB2

IBM Netezza

Map R Hadoop Hive

Microsoft Access

Microsoft Analysis Services

Microsoft Excel

Microsoft Excel Direct

Microsoft OneDrive

Microsoft SQL Server

MySQL

OData

Oracle

Oracle Essbase

Pivotal Greenplum-databas

PostgreSQL

Progress OpenEdge

Salesforce

SAP HANA

SAP Sybase ASE

SAP Sybase IQ

Snowflake

Spark SQL

Statistikfil

Extrakt för Tableau

Publicerad datakälla för Tableau

Teradata

Textfil

Webbdatakoppling

Andra databaser (ODBC)

Efter installation

Begränsningar vid innehållsmigrering

Se till att du förstår begränsningarna innan du migrerar innehåll med Content Migration Tool. Du hittar mer information i Begränsningar för migrering.

Skapa en migreringsplan

Content Migration Tool är en vägledning om att migrera innehåll mellan projekt på en enda webbplats, till en ny webbplats på samma Tableau Server-instans och till platser som finns på olika Tableau Server-instanser. Planen du skapar kan sparas och användas igen för framtida migreringar. Mer information finns i Översikt över migreringsplaner.