Installera Tableau Content Migration Tool

Installation av Tableau Content Migration Tool är enkelt.

Installationskrav

Content Migration Tool-verktyget körs från en Windows-dator och kan ansluta till Tableau Cloud-platser och Tableau Server 19.3 och senare med en Advanced Management-licens. Mer information om kompatibla versioner finns i Komma igång med Tableau Content Migration Tool.

Datorn du installerar Content Migration Tool på måste uppfylla kraven nedan:

• Microsoft Windows 10 eller nyare (x64)
  • Intel Core i3 eller AMD Ryzen 3 (dubbel kärna)
  • 4 GB minne eller mer
  • Kan ansluta till käll- och målplatser. Båda platserna måste ha en giltig licens för Advanced Management för att kunna migrera innehåll.
  • 2 GB HDD eller större. Enheten där \temp-mappen finns måste ha tillräckligt med diskutrymme för en kopia av allt innehåll som migreras i en enda migrering. Allt innehåll lagras lokalt på disken och raderas när migreringen har slutförts.
  • Ha tillräckligt med ledigt diskutrymme för programmet och dess loggar.

Bekräfta dessutom att REST API:t är aktiverat på Tableau Server (det här är standardvärdet). Använd kommandot tsm configuration get -k api.server.enabled för att bekräfta detta. Ett returvärde på true betyder att REST API är aktiverat. Om du vill aktivera REST API använder du kommandot tsm configuration set. Du hittar mer information i avsnittet om api.server.enabled.

Installera Content Migration Tool

Så här installerar du Content Migration Tool:

1. Ladda ner installationsprogrammet för Content Migration Tool (Tabcmt-64bit-<version>.exe) för din version av Tableau Server från nedladdningssidan för Tableau Advanced Management(Länken öppnas i ett nytt fönster).
  2. Kör installationsprogrammet för Content Migration Tool.

Obs! När du kör Content Migration Tool-konfigurationsprogrammet skrivs den tidigare versionen över.

3. När du har läst slutanvändaravtalet (EULA) väljer du I agree to the license terms and conditions och klickar på Install.
  4. Om dialogrutan Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Yes för att tillåta att installationsprogrammet utför ändringar.

Uppgradera Content Migration Tool

Genom att uppgradera till den senaste versionen av Content Migration Tool kan du dra nytta av de senaste funktionerna och korrigeringarna som finns i alla nya versioner.

Viktigt:

• När du kör Content Migration Tool-konfigurationsporgrammet skrivs den tidigare versionen över.
  • Content Migration Tool saknar stöd för parallella installationer av tidigare versioner.

Så här uppgraderar du Content Migration Tool:

1. Logga in på den dator där Content Migration Tool har installerats. Om det finns öppna instanser av Content Migration Tool sparar du migreringsplanen och avslutar programmet.
  2. Följ de steg som anges i Installera Content Migration Tool för att ladda ner det senaste installationsprogrammet och slutföra uppgraderingen.

Installera Content Migration Tool från kommandoraden

Du kan installera Content Migration Tool från kommandoraden om du är lokal administratör på datorn.

Installera växlar

Du kan ange en eller flera växlar för installationsprogrammet på kommandoraden. Till exempel:

Tabcmt-64bit-2022-3-0.exe /quiet /norestart

VäxelBeskrivningKommentarer
/install | /repair | /uninstall | /layout<directory>

Kör installationsprogrammet för att antingen installera, reparera eller avinstallera Content Migration Tool, eller så kan du använda /layout för att skapa en fullständig lokal kopia av installationspaketet i den katalog som anges.

Standard är att installera och visa användargränssnitt och alla uppmaningar. Om ingen katalog anges på en ny installation antas C:\Program Files\Tableau\Tableau Content Migration Tool. Om Content Migration Tool redan har installerats antar installationsprogrammet att du vill använda samma sökväg som den aktuella installationen.
/passive

Kör installationsprogrammet med minimalt användargränssnitt och inga frågor.

Content Migration Tool startas inte automatiskt när det installeras i /passive-läge. Om du vill öppna Content Migration Tool gör du det manuellt.
/quiet | /silent

Kör installationsprogrammet i obevakat, helt tyst läge. Varken användargränssnitt eller uppmaningar visas.

Content Migration Tool startas inte automatiskt när det installeras i /silent- eller /quiet-läge. Om du vill öppna Content Migration Tool gör du det manuellt.

Obs! Använd antingen /silent eller /quiet, inte båda.

/norestart

Kör installationsprogrammet utan att starta om Windows, även om omstart krävs.

Obs! I vissa sällsynta fall kan en omstart inte förhindras även när detta alternativ väljs. Det är mest sannolikt att detta inträffar när en tidigare omstart av systemet hoppades över på grund av till exempel installationen av annan programvara.

Vem kan göra detta?

En användare med administratörsbehörighet på datorn.