Migreringsplaner: publicerade datakällor

Nästa steg för att skapa en migreringsplan i Tableau Content Migration Tool är att välja, kartlägga och lägga till eventuella omvandlingar i dina publicerade datakällor. Processen är mycket lik steget Arbetsböcker steg i planeringsfasen, särskilt kartläggningssteget för datakälla.

Obs! Om dina arbetsböcker eller datakällor innehåller extrakt ska du se till att läsa och förstå informationen i Migrera arbetsböcker och datakällor med extrakt.

Steg 1: Urval

När du startar migreringsplanens fas för publicerade datakällor väljer du vilka datakällor du vill inkludera i migreringsplanen:

Datakällorna kommer endast att väljas vid migreringstillfället. Du har två sätt att välja. Använd Specific Data Sources för att välja en eller flera publicerade datakällor. Klicka på Refresh för att ladda om listan över tillgängliga publicerade datakällor.

Det andra alternativet är All Data Sources, som väljer alla datakällor på källplatsen.

Steg 2: Kartläggning

Nästa steg är att kartlägga dina källdatakällor till den nya destinationen. Detta liknar till sin funktionalitet kartläggning av arbetsböcker.

Om du inte gör några ändringar här distribueras de valda datakällorna helt enkelt med samma namn och projekt som källan. Klicka på Add Mapping för att lägga till kartläggning av datakälla. Följande alternativ visas i mappningsområdet.

Posten har följande alternativ:

Ta bort

Om du klickar på Delete -länken raderas denna kartläggningspost.

Namn

Använd Name -menyn för att välja den datakälla du vill kartlägga. Du kan välja (All Selected Data Sources) för att välja alla datakällor.

Projekt

Project är projektet för tillhörande datakällnamn.

Destinationsnamn

Som standard kommer Content Migration Tool att använda samma Destination Name(Same As Source) och behålla det ursprungliga namnet i källfilen, men du kan skriva in ett nytt namn här för destinationsmappen.

Destinationsprojekt

Om dina målprojekt redan har skapats på platsen kan du välja vilket projekt du vill placera dina migrerade arbetsböcker i eller klicka på Add New för att skapa ett nytt projekt. Du kan skapa olika projektdestinationer för enskilda datakällor.

Om det finns flera kartläggningsposter för en enda datakälla visas i de flesta situationer ett valideringsfel som måste rättas för att fortsätta. Det finns ett viktigt undantag till detta – en datakälla kan matcha både ett specifikt urval och en projektomfattande kartläggningspost. I detta fall kommer den mer specifika posten att användas.

När du har slutfört all datakällkartläggning som krävs klickar du på Next för att fortsätta.

Steg 3: Omvandling av datakällor

Du kan ändra dina datakällor med hjälp av omvandlingsalternativet. Klicka på Add Transformation för att se listan över tillgängliga omvandlingar.

Om du väljer någon av datakällsomvandlingarna öppnas Edit Transformation-fönstret. Använd detta för att anpassa dina valda datakällor. Omvandlingar slutförs i den ordning i vilken de visas, uppifrån och ned.

För de flesta datakällsomvandlingar finns det två grundläggande steg. Det första steget är att ange önskad datakälla i Match Criteria. Beroende på vilken anslutningstyp du väljer visas fler fält på Match Criteria-fliken.

Det andra steget beror på vilken omvandlingstyp du lägger till. Var och en av datakälltransomvandlingarna har olika värden som ska anges på den andra fliken.

Du kan lägga till anteckningar i Comments -avsnittet till vänster i Edit Transformation-fönstret för var och en av de omvandlingar du lägger till.

Ersätt tabell-/schemanamn

På fliken Options kan du ersätta hela eller delar av ett tabell- eller schemanamn.

Ange beräkningsformel

På fliken New Calculation Formula kan du ersätta beräkningen för en kolumn.

Ange anslutningsinformation

På fliken Nya anslutningsvärden kan du ange autentiseringsmetoden och anslutningsinformationen för den nya datakällan. Beroende på vilken typ av anslutning du väljer visas fler fält.

Ange anpassad SQL

Använd fliken Ny anpassad SQL för att ange namnet på den anpassade SQL-frågan som ska ändras för Matcha frågenamn. Frågenamnet måste matcha det anpassade SQL-frågenamnet från det fysiska lagret i datakällan. Om dessa namn inte matchar misslyckas omvandlingen. Se Tableaus datamodell för mer information om datamodellering och det fysiska lagret.

Ange först frågenamnet och sedan önskad Anpassad SQL i textfältet. Var medveten om att anpassad SQL kan negativt påverka prestandan hos dina arbetsböcker, om den används felaktigt.

Ta bort extrakt

Fliken Options finns inte för den här omvandlingen. Skriv in Match Criteria-informationen så kommer extraktet att tas bort under migreringen.

Använda Tableau Bridge

Fliken Options finns inte för den här omvandlingen. Skriv in Match Criteria-information och datakällor som finns inom ett privat nätverk (otillgängligt för det offentliga internet) kommer att tillåtas att uppdatera med Tableau Bridge.

Tableau Cloud-målplatsen måste ha Tableau Bridge konfigurerat innan datakällor migreras. Mer information om Tableau Bridge finns i Använda Tableau Bridge i Tableau Cloud-hjälpen. Efter migreringen måste datakällor tilldelas ett uppdateringsschema via Tableau Cloud.

Använda sparade inloggningsuppgifter

Inaktuell i version 2022.3. Använd istället transformering av datakällan i Ange anslutningsinformation.

På fliken Alternativ anger du användarnamnet för Tableau och motsvarande sparade inloggningsuppgifter för användarnamnet för dataanslutningen. Du kan bara använda sparade inloggningsuppgifter för befintliga dataanslutningar på sidan Kontoinställningar på Tableau-platsen. Mer information finns i Hantera sparade inloggningsuppgifter för dataanslutningar.

Steg 4: Publiceringsalternativ

Det sista steget i fasen Publicerad datakälla är att skapa omvandlingar för behörigheter och taggar, och sedan slutföra de publiceringsalternativ som är specifika för datakällorna.

Skriv över nyare datakällor

Om markerad kommer en datakälla att publiceras även om den kommer att skriva över en datakälla som har uppdaterats senare.

Kopiera datakällsbehörigheter

Om markerad försöker migreringsverktyget matcha behörigheterna för den publicerade datakällan så bra som möjligt.

Kopiera scheman för extraktuppdateringar

Om markerad försöker migreringsverktyget konfigurera måldatakällans uppdateringsscheman för extrakt till scheman som matchar källans namn.

Obs! Extraktuppdateringsscheman kan inte skapas i Tableau Cloud . Det här alternativet är inte tillgängligt om målet är en Tableau Cloud-plats. Du hittar mer information i Begränsningar för migrering.

Kopiera inbäddade inloggningsuppgifter för datakällor

Kopiera de inbäddade inloggningsuppgifterna för publicerade datakällor. Endast tillgängligt vid migrering från Tableau Server- till Tableau Cloud-platser. Se Migrera arbetsböcker och datakällor med inbäddade inloggningsuppgifter för mer information.

Obs! CMT har inte stöd för migrering av inbäddade inloggningsuppgifter vid OAuth-kopplingar. Använd omvandlingen av datakällan Ställ in kopplingsinformation för att migrera OAuth-inloggningsuppgifter till målplatsen.

Kopiera datakällsägare

Kopiera datakällans ägarinställningar från källplatsen för att tilldela datakällans ägare. Om avmarkerad ges Content Migration Tool användaren äganderätt till datakällan på destinationsplatsen.

Tillämpa användarmappningar

Tillämpa användarmappningar för att tilldela innehållsägande. Markera det här alternativet om det finns skillnader i syntaxen för användarnamn på målplatsen. Du hittar mer information i Migreringsplaner: Behörigheter och ägande.

Lägg till alternativ

Klicka på listrutemenyn Add Option för de olika typerna av omvandlingar du kan lägga till:

Det finns två grundläggande steg för alla omvandlingar. Det första är att göra önskat urval för omvandlingen. I det här fallet väljer du den eller de datakällor som du vill omvandla. Överst i listan kan du välja Apply to all published data sources, som är ett alternativ för att automatiskt välja alla arbetsböcker för framtida omvandlingar. Du kan också Refresh visningsfönstret för datakälla så att det speglar ändringar eller uppdateringar av källplatsen.

Det andra steget är att ange specifika urval för de omvandlingar du väljer.

Ta bort taggar

När de datakällor som du vill ta bort taggar från har markerats anger du de taggar som du vill ta bort genom att ange dem i fältet längst ner och klicka på Add. På den här skärmen kan du också välja att ta bort från käll- eller destinationsdatakällorna. Om du vill ta bort en tidigare tagg klickar du på den och trycker på Delete-tangenten.

Lägga till taggar

När du har valt önskade datakällor anger du de taggar du vill tilldela genom att ange dem i fältet längst ner och klicka på Add. Om du vill ta bort en tagg klickar du på den och trycker på Delete-tangenten.

Dessutom kan du på var och en av omvandlingarna skriva in anteckningar i Comments -avsnittet till vänster i fönstret Redigera omvandling.

Använda scheman för extraktuppdatering

Denna omvandling tillämpar uppdateringsscheman för målextrakt på migrerade datakällor. Listan över genererade scheman kommer från målet.

Obs! Extraktuppdateringsscheman kan inte skapas i Tableau Cloud . Det här alternativet är inte tillgängligt om målet är en Tableau Cloud-plats. Du hittar mer information i Begränsningar för migrering.

Ange behörigheter

Den sista typen av omvandling är att redigera behörigheterna för de valda datakällorna. Gå in i en grupp eller användare och klicka på Add. Justera behörigheterna efter behov. De fyra olika alternativen är Allow , Deny , Inherit eller att behålla Source Value.

Steg 5: Fortsätt till nästa steg

När du är redo klickar du på Next för att fortsätta till avsnittet Migreringsplaner: Behörigheter och ägande i planeringsfasen.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.