Installera eller uppgradera Tableau Desktop

Se driftsättningsguiden för Tableau Desktop och Tableau Prep för utförlig installationsinformation.

När du installerar eller uppgraderar har du möjligheten att dela användningsdata med oss för att hjälpa till att kontinuerligt förbättra vår produkt så att den bättre kan möta dina behov. Se Användningsdata för Tableaus produkter(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information om vilka typer av data vi samlar in. Se Inaktivera användningsrapportering i driftsättningsguiden för Tableau Desktop och Tableau Prep för information om hur du väljer att inte dela användningsdata.

Komma åt lagringsplatsen från en tidigare version

När du uppgraderar till Tableau 2022,4 från tidigare versioner uppgraderas din lagringsplats. Alla bokmärken, arbetsböcker och datakällor som du hade på din gamla lagringsplats är fortfarande tillgängliga för programmet. Dessutom ersätter de nya exempeldatakällorna och arbetsböckerna de gamla exemplen om du inte har modifierat och sparat dem som dina egna.

Obs! Dina senaste arbetsböcker importeras automatiskt och återställs till din startsida tillsammans med din senaste anslutningslista och eventuella organisationsspecifika inställningar i rutan Upptäck.

Komma åt lagringsplatsen från en beta-version

Om du har deltagit i beta-programvaran av Tableau Software har du även en beta-lagringsplats. Även om den här mappen finns kvar efter att du har installerat Tableau 2022,4 har programmet inte längre åtkomst till den. Kopiera beta-arbetsböckerna från beta-lagringsplatsen till din nya 2022,4-lagringsplats för att göra dem tillgängliga i Tableau 2022,4.