Google Kalkylark

Viktigt: Google Kalkylark kommer att vara helt utfasade om 12 månader (på lämpligt vis april 2023). Följ instruktionerna på den här sidan för att fortsätta med oavbruten åtkomst för arbetsböcker.

Kopplingen för Google Kalkylark har blivit utfasad. Om du vill fortsätta använda dina arbetsböcker måste du flytta ditt arbete till Google Drive. På Google Drive har dina arbetsböcker samma funktionalitet och du kan komma åt samma filer.

Denna ändring gäller arbetsböcker, datakällor och bokmärken på Tableau Desktop, och arbetsböcker och datakällor på Tableau Server.

Tableau Desktop

Flytta arbetsböcker till Google Drive

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

1. Öppna .twb- eller .twbx-filen för Google Kalkylark.
  2. I Google-autentisering väljer du samma konto som du skapade den sparade datakällan med.
  3. Under fliken Datakälla verifierar du att dataanslutningen ansluter till Google Drive.
  4. För att avsluta, Spara arbetsboken.

Obs! Om du får ett ”redigera anslutning”-fel kan du ha loggat in på fel konto för en specifik datakälla. Redigera anslutningen för att åtgärda felet. Detta kan inträffa om du skapat en arbetsbok med två eller flera datakällor med användare eller relationer mellan filer från olika användare.

Flytta datakällor till Google Drive

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

1. Öppna .twb- eller .twbx-filen för Google Kalkylark.
  2. I Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade datakällan med.
  3. Under fliken Datakälla verifierar du att dataanslutningen ansluter till Google Drive.
  4. Högerklicka på datakällan och välj sedan Lägg till sparade datakällor.
  5. Spara filen med samma namn för att säkerställa att uppdateringen är klar.

Obs! När du öppnar en .tds- eller .tdsx-fil i Tableau Desktop måste du gå till fliken Datakälla för att aktivera uppdateringen.

Flytta bokmärken till Google Drive

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

1. Öppna en .tbm-fil med en Google kalkylark-anslutning.
  2. I Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade bokmärket med.
  3. Under fliken Datakälla verifierar du att dataanslutningen ansluter till Google Drive.
  4. Spara bokmärket. Se Spara ditt arbete för fler instruktioner.

Obs! När du öppnar en .tbm-fil kommer ett felmeddelande med ”arbetsblad otillgängligt” som försvinner när du autentiserar och ansluter som vanligt.

Tableau Server

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

Innan du börjar

• På sidan Inställningar för Mitt konto kontrollerar du att alla sparade Google Kalkylark-uppgifter också finns i Google Drive. Detta gör det möjligt att använda samma sparade inloggningsuppgifter senare i återpubliceringsprocessen.
  • Identifiera alla arbetsböcker som har datakällor publicerade separat.

Obs! Funktionen med inbäddat lösenord är inaktiverad för Google Drive. Du kan i stället använda inbäddat <användarnamn>.

Flytta datakällor till Google Drive

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

Obs! Funktionen med inbäddat lösenord är inaktiverad för Google Drive. Du kan i stället använda inbäddat <användarnamn>.

1. Öppna Tableau Server och ladda ner datakällan för Google Kalkylark som du vill flytta.
  2. Öppna den nedladdade filen i Tableau Desktop.
  3. Gå till fliken Datakälla för att aktivera nedladdningen.
  4. I Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade den sparade datakällan med.
  5. Under fliken Datakälla verifierar du att dataanslutningen ansluter till Google Drive.
  6. Publicera sedan filen igen.
  7. Under menyn Server väljer du Publicera datakälla. En varning i rött om att en fil med det namnet redan finns visas. Fortsätt att publicera med samma namn för att skriva över föregående fil.
  8. Under publiceringsalternativen väljer du det autentiseringsformat som du vill använda. Om du publicerar med sparade inloggningsuppgifter ska du använda det användarnamn som du ursprungligen skapade datakällan med.
  9. Publicera datakällan.
  10. Välj Ja när du får frågan om du vill skriva över datakällan.

Obs! Om du använder kommando för att logga in, kontrollera att datakällan är korrekt konfigurerad när du omdirigeras till webbsidan för datakällan efter publicering, innan du försöker migrera arbetsböcker som är anslutna.

Arbetsböcker med datakällor publicerade separat

För arbetsböcker med datakällor publicerade separat måste du först migrera den separata datakällan och sedan migrera arbetsboken som helhet.

Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

Obs! Funktionen med inbäddat lösenord är inaktiverad för Google Drive. Du kan i stället använda inbäddat <användarnamn>.

1. I Tableau Server, ladda ner den separata datakällan för Google Kalkylark som arbetsboken ansluter till.
  2. Öppna den nedladdade filen i Tableau Desktop.
  3. Gå till fliken Datakälla för att aktivera nedladdningen.
  4. När du ser popup-rutan med Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade den sparade datakällan med.
  5. Under fliken Datakälla verifierar du att dataanslutningen ansluter till Google Drive.
  6. Gå till fliken Server och välj Publicera datakälla
  7. Under menyn Server väljer du Publicera datakälla. En varning i rött om att en fil med det namnet redan finns visas. Fortsätt att publicera med samma namn för att skriva över föregående fil.
  8. Under publiceringsalternativen väljer du det autentiseringsformat som du vill använda. Om du publicerar med sparade inloggningsuppgifter ska du använda det användarnamn som du ursprungligen skapade datakällan med, annars kommer den här autentiseringsmetoden inte att fungera.
  9. Publicera datakällan.
  10. Välj Ja när du får frågan om du vill skriva över datakällan med det namnet.

Obs! Om du använder kommando, kontrollera att datakällan är korrekt konfigurerad när du omdirigeras till webbsidan för datakällan efter publicering, innan du försöker migrera arbetsböcker som är anslutna.

Flytta arbetsböcker till Google Drive

När datakällan har publicerats måste du uppgradera arbetsboken.

1. I Tableau Server, ladda ner arbetsboken som ansluter till den separata datakällan för Google Kalkylark som du just publicerat.
  2. Gå till Tableau Desktop och öppna den nedladdade filen.
  3. Gå till fliken Datakälla för att aktivera nedladdningen
  4. När du ser popup-rutan med Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade den sparade datakällan med.
  5. Gå till fliken Server och välj Publicera arbetsbok
  6. En varning i rött om att en fil med det namnet redan finns visas. Fortsätt att publicera med samma namn för att skriva över föregående fil.
  7. Under publiceringsalternativen väljer du Behåll existerande anslutning och det autentiseringsformat som du vill använda. Om du publicerar med sparade inloggningsuppgifter ska du använda det användarnamn som du ursprungligen skapade datakällan med, annars kommer den här autentiseringsmetoden inte att fungera.
  8. Publicera arbetsboken.
  9. Välj Ja när du får frågan om du vill skriva över datakällan med det namnet.

Arbetsböcker med inbäddade datakällor

För arbetsböcker med inbäddade datakällor behöver du bara uppgradera arbetsboken. Följ instruktionerna nedan för att flytta från Google Kalkylark till Google Drive.

Obs! Funktionen med inbäddat lösenord är inaktiverad för Google Drive. Du kan i stället använda inbäddat <användarnamn>.

1. I Tableau Server laddar du ner arbetsboken med anslutningen till Google Kalkylark.
  2. Gå till Tableau Desktop och öppna den nedladdade filen.
  3. Gå till fliken Datakälla för att aktivera nedladdningen.
  4. När du ser popup-rutan med Google-autentiseringen väljer du samma konto som du skapade den sparade datakällan med.
  5. Gå till fliken Server och välj Publicera arbetsbok.
  6. En varning i rött om att en fil med det namnet redan finns kommer att visas. Fortsätt att publicera med samma namn för att skriva över föregående fil.
  7. Under publiceringsalternativen väljer du Inbäddad datakälla och det autentiseringsformat som du vill använda. Om du publicerar med sparade inloggningsuppgifter ska du använda det användarnamn som du ursprungligen skapade datakällan med, annars kommer den här autentiseringsmetoden inte att fungera.
  8. Publicera arbetsboken.
  9. Välj Ja när du får frågan om du vill skriva över datakällan med det namnet.