Redigera en publicerad datakälla

Tänk dig att du publicerat en datakälla och ditt team använder sig av den över ett antal olika arbetsböcker. Det är en bra start, men du har tänkt göra några ändringar som kommer göra datakällan bättre. Innan du implementerar ändringarna vill du se hur dina föreslagna ändringar kommer se ut i Tableau. Dessutom behöver du testa dina ändringar för att se till att de inte har en negativ inverkan på några befintliga arbetsböcker som använder datakällan.

Om du redigerar en publicerad datakälla kan du testa ändringar och göra förbättringar på din datakälla samtidigt som du behåller den som en enskild källa för data.

Obs! Det är bara användare med platsrollen Creator som kan redigera publicerade datakällor i webbläsaren.

Redigera och testa ändringar

Oavsett om du skapar en ny publicerad datakälla eller redigerar en tidigare publicerad datakälla så kan du skapa kopplingar och redigera schemat från sidan Datakälla utan att lämna webbläsaren. Därefter använder du Skissblocket för att testa dina ändringar, skapa mappar, organisera hierarkier och byta namn på fält och alias innan du publicerar din datakälla. Medan du redigerar datakällan har du kvar samma funktioner och funktionalitet som du har när du redigerar i Tableau Cloud. Mer information finns i Funktionsjämförelse mellan webbredigering och Tableau Desktop.

Så här redigerar du en publicerad datakälla:

1. Från sidan Start eller Utforska går du till den datakälla du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera datakälla.
    Knappen Redigera datakälla
  3. Klicka på sidan Datakälla för att skapa kopplingar eller redigera schemat.
  4. Klicka på Skissblocket.
  5. Från Data-fönstret skapar du mappar, organiserar hierarkier, byter namn på fält och deras alias eller uppdaterar metadata som sparas med den publicerade datakällan.
  6. Dra och släpp fält på skissblocket för att kontrollera att dina ändringar fungerar som förväntat.
  7. Klicka på Publicera.

Precis som med arbetsböcker kan du även Publicera som om du vill göra en kopia av datakällan.

Obs! Personliga utrymmen stödjer inte publicerade datakällor.

Återställ ändringar

Om du vill ändra tillbaka till den senaste versionen av den publicerade datakällan:

1. Gå till datakällan som du vill återställa.
  2. Klicka på Arkiv.
  3. Välj Ändra tillbaka till publicerad.

Listmenyn Arkiv, alternativet Ändra tillbaka till publicerad

Det här ändrar tillbaka till den senast publicerade versionen av den datakällan.

Förstå anslutningar som stöds

Redigering av publicerade datakällor stöder inte:

• Tableau Bridge-kopplingar i Tableau Cloud.
  • Datakällor som använder inbäddade lösenord i Tableau Cloud och Tableau Server.

Sidan Datakälla är inte heller tillgänglig för publicerade datakällor med anslutningstyper som inte stöds, inklusive, men inte begränsat till, filtyperna .hyper. Om du vill se vilka anslutningstyper som stöds kan du läsa Creators: Ansluta till data på webben.

Läs mer om behörigheter

Om du vill redigera en publicerad datakälla behöver du en Creator-licens som har behörigheterna Spara eller Spara som för datakällor i respektive mapp. Du hittar mer information i Behörigheter.

Redigera datakällor som publicerats av ett flöde

Om du utför ändringar i en datakälla som publicerats av ett flöde kommer ändringarna att skrivas över under nästa schemalagda flöde. Redigera i stället datakällan i flödet. Mer information finns i Publicera ett flöde i Tableau Server eller Tableau Cloud.