Skapa avancerade framhävningsåtgärder

Du kan definiera mer avancerade framhävningsåtgärder med hjälp av dialogrutan Åtgärder. Där kan du specificera käll- och målblad och de fält du vill använda för framhävning. Lär dig hur man skapar en framhävningsåtgärd genom att följa stegen nedan.

1. Välj Arbetsblad > Åtgärder på ett arbetsblad. Välj Instrumentpanel > Åtgärder på en instrumentpanel.

2. Klicka på knappen Lägg till åtgärd i dialogrutan Åtgärder och välj sedan Framhävning.

3. Namnge åtgärden så att du kan identifiera den i dialogrutan Åtgärder. Försök att ge åtgärden ett beskrivande namn, t.ex. Framhäv produkter som levererats med lastbil. Du kan välja variabler i en listruta och använda dem i namnet. Sedan fylls de i baserat på värdena i det valda fältet.

4. Välj källblad eller datakälla med hjälp av listrutan. Om du väljer en datakälla eller ett instrumentpanelsblad kan du välja enskilda blad i det.

5. Välj hur du vill utlösa åtgärden. Du kan välja bland följande alternativ:

• Hovra – Håll pekaren över en markering i vyn för att köra åtgärden. Det här alternativet fungerar bra med framhävnings- och filteråtgärder på instrumentpaneler.

• Välj – Kör åtgärden genom att klicka på en markering i vyn. Det här alternativet fungerar bra med alla sorters åtgärder.

• Meny – Högerklicka (kontrollklicka på Mac) på en vald markering i vyn och välj sedan ett alternativ på snabbmenyn. Det här alternativet fungerar bra med filter- och URL-åtgärder.

6. Välj ett målblad. Om du väljer en instrumentpanel kan du välja enskilda blad på instrumentpanelen.

7. Välj de fält som du vill använda för framhävande. Välj bland följande alternativ:

• Alla fält – Markeringar på målbladet framhävs när de matchar de markeringar som valts på källbladet. Alla fält beaktas när en matchning ska fastställas.

• Datum och tider – Markeringar på målbladet framhävs när deras datum och tider matchar dem hos de markeringar som har valts på källbladet. Käll- och målarbetsbladen kan bara ha ett datumfält vardera, men datumfälten kan ha olika namn.

• Valda fält – Markeringar i målarbetsbladet framhävs baserat på de valda fälten. Markering som använder fältet Sändningstyp resulterar exempelvis i en åtgärd som framhäver alla markeringar i målbladet som har samma sändningstyp som den valda markeringen i källbladet.

8. Klicka på OK två gånger när du är klar, så stängs dialogrutorna och du är tillbaka i vyn.

Se även

Framhävningsåtgärder

Framhäva datapunkter i sammanhanget