Visa, hantera eller ta bort användare

Administratörer kan hantera platsens användare, genom att lägga till och ta bort användare, ställa in de grupper som användaren är medlem i, ställa in användarens platsroller med mera.

Visa och hantera användare på en plats

Logga in på platsen som platsadministratör och välj sedan Användare. På den här sidan kan du göra något av följande för att hantera användare:

  • Ange gruppmedlemskap, ange platsroll eller ta bort användaren från platsen. Om du har konfigurerat platsen för enkel SAML-inloggning kan du ställa in den valda användarens autentiseringstyp.

  • Välj ett användarnamn för att se information om användarna, till exempel vilka innehåll de äger, vilka visningar de prenumererar på och kontoinställningarna.

Sök efter användare (eller grupper)

Använd filterreglaget i det övre högra hörnet för att visa sökrutan och filtret för platsroller och använd dessa för att söka efter en specifik användare (eller grupp). Använd sedan sökrutan eller filtren för att hitta de användare (eller grupper) du vill. Sökningen kontrollerar visningsnamnet och användarnamnsattributen.

Sökrutan har stöd för jokertecken (*). Om du till exempel söker efter John* kommer alla användarnamn som börjar med John att visas.

Du kan dessutom göra följande:

  • Använda jokertecken (*) med ett specialtecken för att söka efter namn som innehåller specialtecken. Till exempel: sync-* eller *sync-*.
  • Använda jokertecken (*) med OCH- eller ELLER-villkor när användare filtreras. Att till exempel söka efter *aw* AND John* returnerar alla användare vars namn innehåller aw och vars namn börjar med John.
  • När du söker efter namn med diakritiska tecken måste namn anges med exakta diakritiska tecken, för att producera relevanta resultat. Ange José för att till exempel att söka efter José. Att söka efter Jose returnerar inte ett resultat.

Ta bort användare från en plats

Du kan endast ta bort en användare om denne inte äger något innehåll (till exempel projekt, arbetsböcker, vyer, datakällor, samlingar eller datadrivna aviseringar). Om du försöker ta bort en användare som äger innehåll ställs användarens platsroll in som Olicensierad, men användaren tas inte bort.

Om standardgruppen Alla användare har aktiverat Bevilja platsroll vid inloggning måste användarens innehåll tilldelas en annan användare eller tas bort innan de kan bli olicensierade eller tas bort. Mer information om Bevilja roll vid inloggning finns i Ta bort användare som påverkas av Bevilja roll vid inloggning. Mer information om hur du ändrar innehållsägarskap finns i Hantera innehållsägarskap.Hantera innehållsägarskap

Obs! På Tableau Server tas användaren också bort från servern när en administratör tar bort en användare från en plats (och användaren endast tillhör den platsen).

  1. Logga in på en plats som administratör och gå sedan till området Användare. Välj en eller flera användare som ska tas bort och välj sedan Åtgärder > Ta bort.

  2. Klicka på Ta bort i dialogrutan för bekräftelse.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!