Konfigurera SAML med Salesforce

Om du har konfigurerat Salesforce som leverantör av din SAML-identitet (IdP) kan du använda informationen i det här avsnittet tillsammans med Salesforce-dokumentationen för att lägga till Tableau Cloud i dina applikationer för enkel inloggning.

Obs!

• De här stegen gäller Salesforce-program och kan ändras utan vår vetskap. Om de steg som beskrivs här inte motsvarar vad du ser i Salesforce kan du använda de allmänna konfigurationsstegen för SAML i kombination med Salesforce-dokumentationen.
  • Från och med februari 2022 krävs flerfaktorsautentisering (MFA) med Salesforce för Tableau Cloud och Salesforce.

Steg 1: Öppna SAML-inställningarna för Tableau Cloud

För att konfigurera Salesforce-applikationen använder du information från Tableau Cloud SAML-inställningarna.

1. Logga in på Tableau Cloud-platsen som platsadministratör och välj Inställningar > Autentisering.

2. På fliken Autentisering markerar du kryssrutan Aktivera ytterligare en autentiseringsmetod. Välj sedan SAML och klicka på listrutan Konfiguration (obligatoriskt).

Skärmbild av sidan med autentiseringsinställningar för Tableau Cloud

Steg 2: Konfigurera enkel inloggning från Salesforce till Tableau Cloud

Använd Salesforce-dokumentationen Configure SSO from Salesforce to Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Steg 3: Lägg till användare till den SAML-aktiverade Tableau-platsen

1. När du har slutfört stegen i Salesforce-konfigurationen återgår du till din Tableau Cloud webbplats.

2. Slutför SAML-konfigurationen genom att lägga till användarna som du tilldelade på sidan Salesforce Application Profile Assignment till Tableau Cloud genom att välja befintliga Tableau Cloud-användare, eller lägg till nya användare som du vill godkänna för SAML. När du lägger till eller importerar användare anger du även deras autentiseringstyp. På sidan Användare kan du ändra användarnas autentiseringstyp när som helst efter att ha lagt till dem.

Mer information finns i Lägga till användare på en plats eller Importera användare.