Konfigurera CORS i Salesforce.com för Einstein Discover-integrering i Tableau Cloud

I version 2021.1.0 lades möjligheten till att integrera Einstein Discovery-förutsägelser i Tableau-instrumentpaneler. Du kan göra det med hjälp av Einstein Discovery-tillägget för instrumentpaneler. Ett förhandskrav för detta är att du konfigurerar Cross-Origin Resource Sharing (CORS) i den Salesforce-organisation som har Tableau CRM och inkluderar den modell och de förutsägelser som ska användas.

Den här proceduren förklarar hur en administratör i en Salesforce.com-organisation skulle utföra den här konfigurationen. Mer information om CORS finns i Salesforce-dokumentationen Configure Salesforce CORS Allowlist (Konfigurera godkännandelista för CORS)(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Konfigurera CORS för Einstein Discovery.

Obs! Den här proceduren dokumenterar processen i Salesforce Lightning. Om du använder det traditionella gränssnittet kan navigeringen se annorlunda ut, men konfigurationen är densamma.

1. Logga in på ditt utvecklarkonto för Salesforce.com, klicka på ditt användarnamn i det övre högra hörnet och välj Installation.

2. I den vänstra navigationskolumnen söker du efter ”cors” och väljer CORS .

3. In CORS, i avsnittet Lista över tillåtna ursprung, klicka på Ny.

4. I Redigera CORS-lista över tillåtna ursprung anger du URL:en för Tableau Cloud, som startar med "https://".

Mer information om URL-mönster finns i Salesforce-dokumentationen för utvecklare: https://developer.salesforce.com/docs/atlas.sv-se.chatterapi.meta/chatterapi/extend_code_cors.htm(Länken öppnas i ett nytt fönster)

5. Klicka på Spara.