Veelgestelde vragen over Tableau Bridge
Vind antwoorden op veelgestelde vragen over Tableau Bridge.
Basisbeginselen van bridges
Wat is Tableau Bridge?
Tableau Bridge is een proxyclient die op een computer in uw netwerk wordt uitgevoerd en wordt gebruikt om uw privénetwerkdata te verbinden met Tableau Cloud. Bridge wordt achter de firewall van uw organisatie geïnstalleerd. Bridge kan toegang krijgen tot lokale data (on-premise) en data in een virtuele cloud (geïsoleerde privécloud gehost binnen een publieke cloud) via een gevestigde en veilige uitgaande verbinding van uw data naar Tableau Cloud.
Waarvoor wordt Tableau Bridge gebruikt?
Als een deel of al uw data zich on-premise of in een virtuele cloud achter de firewall bevinden, kunt u via Bridge veilig toegang krijgen tot data en deze verbinden met Tableau Cloud. De data kunnen bestaan uit .csv-bestanden in uw privénetwerk of zijn opgeslagen in een datawarehouse.
Bridge zorgt er bovendien voor dat uw data actueel blijven. Als u een visualisatie hebt die vernieuwd moet worden nadat de data zijn gewijzigd, kan Bridge de data actueel houden in Tableau Cloud, hetzij door extracten automatisch te vernieuwen, hetzij door live query's door te geven aan uw on-premise databronnen.
Wat kost Tableau Bridge?
Tableau Bridge is een gratis, ondersteunde client die wordt gebruikt in combinatie met Tableau Cloud.
Welke besturingssystemen en minimale hardwarevereisten worden ondersteund door Tableau Bridge?
Bridge wordt ondersteund op Windows 64-bits computers en Linux. Voor Bridge voor Linux moet u een aangepaste Docker-image maken. Zie Aanbevolen software en hardware voor informatie over minimale hardwarevereisten.
Hebben we voor elke Tableau Bridge een aparte installatie van elke Tableau Cloud-site nodig?
Ja. Tableau Bridge kan slechts met één Tableau Cloud-site tegelijk verbinding maken. Tableau raadt aan om de Bridge-client te installeren op een speciale virtuele computer achter uw firewall, zodat deze niet concurreert met bronnen van andere toepassingen. Er kan slechts één client op een computer worden geïnstalleerd. Zie Bridge installeren voor meer informatie.
Kan ik Bridge gebruiken, zelfs als ik rechtstreeks verbinding kan maken met de data van Tableau Cloud?
U hebt Bridge niet nodig als Tableau Cloud rechtstreeks toegang tot de data heeft. Bridge fungeert als een proxy en afhankelijk van de doorvoer is Bridge mogelijk langzamer dan een directe verbinding met de databron.
Hoe installeer ik Bridge?
(Windows) Download het installatieprogramma van de pagina Downloads en volg de instructies in Bridge installeren. Zie Aanbevolen software en hardware.
(Linux) Om Bridge voor Linux te gebruiken, moet u een aangepaste Docker-image maken, het RPM-pakket installeren en vervolgens Bridge uitvoeren vanuit de containerimage.
Beveiliging
Hoe beschermt Bridge data?
Al het verkeer tussen Bridge en Tableau Cloud is beveiligd met TLS. Bridge maakt een eerste uitgaande verbinding; alle communicatie wordt via poorten 80 en 443 achter een firewall gestart. Na de eerste uitgaande verbinding verloopt de communicatie in twee richtingen. Data die van en naar Tableau Bridge worden verzonden, zijn versleuteld. Bridge maakt gebruik van de volgende protocollen, afhankelijk van het verbindingstype dat door de inhoud wordt gebruikt:
- Voor liveverbindingen en extractvernieuwingen die gebruikmaken van online planningen: beveiligde WebSockets (wss://).
- Voor extractvernieuwingen die gebruikmaken van Bridge-planningen (verouderd): HTTP Secure (https://).
Om ervoor te zorgen dat uw data worden doorgegeven aan Tableau Cloud kunt u alleen domeingebaseerde filtering implementeren op uitgaande verbindingen (forward proxy-filtering) vanaf de Bridge-client.
Zie Bridge-beveiliging.
Zijn er andere manieren om data te beveiligen?
U kunt toelatingslijsten gebruiken om sites te identificeren die toegang hebben tot uw data en sites uit te sluiten die niet in de lijst staan. Sommige databronnen zijn altijd 'cloud-native', zoals Amazon Athena, Redshift, Azure SQL Database, Google Cloud SQL. In deze gevallen, verwacht Tableau Cloud dat het standaard rechtstreeks verbinding kan maken via IP-toelatingslijsten wanneer de native connector wordt gebruikt.
Het is mogelijk om Tableau Bridge zodanig te configureren dat het werkt met 'cloud-native' databronnen als de data geïsoleerd zijn van internet en zich in een privé-subnet bevinden (en IP-toelatingslijsten daarom geen optie is).
Welke machtigingen heb ik nodig?
- U hebt toegang nodig tot het Tableau Cloud-account dat wordt gebruikt om in te loggen bij de Tableau Bridge-client en de site die aan de data is gekoppeld.
- Om de Bridge-client aan een pool (een standaardpool of een benoemde pool) toe te wijzen, hebt u de rol Sitebeheerder Creator of Sitebeheerder Explorer nodig.
- Extractvernieuwing uitvoeren:
- Voor online planningen moet de gebruiker Creator of Explorer (kan publiceren) zijn. De Bridge-client moet juist worden ingesteld door de sitebeheerder.
- Voor oudere planningen geldt dat de gebruiker, omdat de planning aan een specifieke Bridge-client moet worden toegewezen, de eigenaar van die Bridge-client moet zijn (als de client alleen de machtiging Creator of Explorer (kan publiceren) heeft) of sitebeheerder moet zijn.
- De rol Creator of Explorer (kan publiceren) en de licentie Databeheer zijn vereist om virtuele verbindingen te publiceren en data te vernieuwen met Bridge.
- (Windows) Het Windows-account waarop Bridge wordt uitgevoerd, moet toegang hebben tot alle databronnen waarmee verbinding wordt gemaakt.
- (Windows) Het Windows-gebruikersaccount moet lid zijn van de lokale beheerdersgroep om de client in de servicemodus te kunnen uitvoeren. Als de gebruiker geen lokale beheerder is, kan die de Bridge-client in de toepassingsmodus uitvoeren, maar moet hij aangemeld blijven op de Windows-computer.
Welke referenties worden gebruikt bij het opvragen van data?
Voor extracten met verouderde planningen moet de toegangsinformatie in de Bridge-client worden ingesloten. De eigenaar van de Bridge-client moet inloggen op de Windows-computer en de referenties handmatig invoeren. Dit proces resulteert erin dat de databasereferenties met behulp van de Windows-referentiebeheerder op de computer worden opgeslagen.
Voor online planningen kunnen de referenties voor de gepubliceerde databron worden ingesloten in Tableau Cloud.
Voor databronnen die via Windows-verificatie toegankelijk zijn, zijn er geen referenties om in te sluiten. Het Windows-account waaronder Bridge wordt uitgevoerd, moet echter wel toegang hebben tot de brondatabase.
Tableau Bridge ondersteunt OAuth voor het verbinden met privédata die OAuth gebruiken en openbare data die OAuth gebruiken wanneer ze zijn gekoppeld aan privédata. Zowel opgeslagen referenties als beheerde keychain connectors worden ondersteund door OAuth: het type functionaliteit is afhankelijk van de connector die u gebruikt. Bridge ondersteunt zowel live- als extractvernieuwingen voor databronnen met OAuth-verificatie.
Tableau Bridge ondersteunt geïntegreerde Windows-verificatie die Kerberos gebruikt. Zie Integrated Windows Authentication. Bridge ondersteunt echter geen verbindingen die Kerberos als zelfstandig verificatiemechanisme gebruiken.
Wat zijn de vereisten voor meervoudige verificatie?
Als meervoudige verificatie is ingeschakeld met Tableau-verificatie, moet de optie voor de verbonden client worden ingeschakeld voor de site, zodat Bridge-clients onbeheerd kunnen worden uitgevoerd en, indien ingeschakeld, meervoudige verificatie met Tableau-verificatie wordt ondersteund. Als verbonden clients voor de site zijn uitgeschakeld, ondersteunt Bridge alleen verificatie op basis van Tableau-gebruikersnaam en -wachtwoord.
Zie Sites openen vanaf verbonden clients.
Verbindingen
Welke verbindingstypen ondersteunt Bridge?
Extractverbinding: wanneer databronnen of virtuele verbindingen extracten gebruiken om verbinding te maken met data in een privénetwerk, kan Bridge worden gebruikt om geplande vernieuwingen van die extracten uit te voeren. Zie Aanvullende vereisten voor extractverbindingen.
Liveverbinding: Bridge ondersteunt databronnen of virtuele verbindingen met liveverbindingen naar een privénetwerk. Als de eigenaar van de inhoud een databron of virtuele verbinding publiceert die gebruikmaakt van een liveverbinding met data waarvan Tableau Cloud detecteert dat deze niet rechtstreeks bereikbaar zijn, worden live query's gebruikt om de inhoud actueel te houden. Zie Aanvullende vereisten voor liveverbindingen.
Het type data dat Bridge kan ondersteunen, valt in een van de volgende categorieën:
- Relationele data
- Bestandsdata, waaronder Excel-, tekst- en statistische bestanden (.sas7bdat).
- Privéclouddata, waaronder Amazon Redshift, Teradata en Snowflake. Zie Bridge gebruiken voor privéclouddata voor meer informatie.
- (Beperkte) JDBC-data.
- (Beperkte) ODBC-data.
- Web Data Connector 2.0 SDK. Zie Data actueel houden.
- Data die worden gebruikt in een databron met meerdere verbindingen (dat wil zeggen databronnen die een join op basis van meerdere databases bevatten), wanneer alle connectors door Bridge worden ondersteund. Zie Vernieuwen van joins op basis van meerdere databases in Tableau Bridge in de Tableau-kennisbank.
Welke verbindingstypen worden niet door Bridge ondersteund?
Niet-ondersteunde connectors:
- Microsoft Analysis Services
- Microsoft Power Pivot
- Oracle Essbase
- SAP NetWeaver Business Warehouse
- Connectors (.taco) die zijn gemaakt met de Tableau Connector SDK en connectors die beschikbaar zijn via Tableau Exchange.
Niet-ondersteunde verbindingstypen:
- Liveverbindingen met op bestanden gebaseerde data (Excel, .csv, enzovoort)
- Liveverbindingen met Google Cloud SQL, OData, Progress OpenEdge en Tableau-extracten
- Alle verbindingen met kubusgebaseerde data
- Snowflake bij gebruik met virtuele verbindingen
Kan Bridge zo worden ingesteld dat het continu actief is?
(Windows) Bridge kan in twee verschillende modi worden uitgevoerd: de toepassingsmodus en de servicemodus. Tableau raadt aan om Bridge in de servicemodus uit te voeren. Als uw client is ingesteld om in de servicemodus te worden uitgevoerd, hoeft u niet te zijn aangemeld op de computer waarop de client wordt uitgevoerd, maar moet uw computer wel aan staan. Standaard wordt de client als toepassing uitgevoerd. Dit betekent dat de Windows-gebruiker moet zijn aangemeld op de computer waarop de client wordt uitgevoerd, zodat de geplande vernieuwingen kunnen worden voltooid. Na het aanmelden wordt de Bridge-client vanuit het systeemvak geopend.
(Linux) Bridge op Linux voor Containers (B4L4C) wordt uitgevoerd in de toepassingsmodus, waardoor Bridge op de voorgrond kan worden uitgevoerd.
Zie Toepassingsmodus versus servicemodus.
Kan ik verbinding maken met een databron die in een werkmap is ingesloten?
Ja. Met Tableau Bridge kunt u een werkmap met behulp van ingesloten databronnen rechtstreeks naar Tableau Cloud publiceren.
Load balancing en pooling
Hoe kan ik de belasting van datavernieuwingen met load balancing verdelen met Bridge?
U kunt een pool configureren om taken voor het vernieuwen van data te verdelen over de beschikbare Bridge-clients. Pools worden gekoppeld aan domeinen, zodat u pools kunt toewijzen om specifieke data actueel te houden en de beveiliging te handhaven door de toegang tot beveiligde domeinen in uw privénetwerk te beperken.
Zie De Bridge-clientpool configureren.
Schalen en implementeren
Hoe kan ik op- en afschalen met Bridge?
Als uitgangspunt raden we aan om minimaal twee Tableau Bridge-clients te configureren ten behoeve van redundantie. In veel Bridge-implementaties is meer dan één Bridge-client nodig om te voldoen aan de behoeften ten aanzien van de actualiteit van data.
Bridge ondersteunt maximaal 10 gelijktijdige extractvernieuwingen. Bepaal hoeveel extracten er nodig zijn binnen het beschikbare tijdsbestek. In veel situaties zijn er meerdere geconcentreerde tijdblokken waarin extracties moeten plaatsvinden. U hebt voldoende Bridge-clients nodig om alle vereiste extractvernieuwingen in dit tijdsbestek te kunnen uitvoeren. Als u bijvoorbeeld 7 uur aan extractvernieuwingen moet uitvoeren en daarvoor een tijdsbestek van 4 uur hebt, zijn 2 Bridge-clients een redelijk aantal om te gebruiken.
Bridge ondersteunt 16 live query's per client. Bepaal het aantal gelijktijdige gebruikers. Sitebeheerders kunnen het verkeer naar databronnen met liveverbindingen monitoren met behulp van een ingebouwde beheerdersweergave in Tableau Cloud. Dit geeft een globaal beeld van hoe vaak specifieke databronnen met actieve verbindingen worden geraadpleegd.
Als onderdeel van uw pilot en implementatie moet u het gebruik in de loop van de tijd monitoren.
Zie Uw Bridge-implementatie plannen.
Monitoring
Hoe kan ik Bridge monitoren?
U kunt de beheerdersweergave van Verkeer naar met Bridge verbonden databronnen gebruiken om het gebruik van databronnen met actieve verbindingen te bekijken. Met deze weergave kunt u bepalen welke databronnen het meest worden gebruikt en welke minder vaak worden gebruikt.
De beheerweergave Bridge-extracten legt de vernieuwingsactiviteiten van de afgelopen 30 dagen door Tableau Bridge vast. Alleen taken die succesvol door de Bridge-client zijn gestart, hebben een record in de Bridge Extract-beheerdersweergave.