Uw Bridge-implementatie plannen
Als u als sitebeheerder Tableau Bridge voor het eerst instelt of een upgrade uitvoert, zijn er enkele aanbevelingen, best practices en planningstaken die u kunt volgen om Bridge te optimaliseren voor uw organisatie.
Zie Bridge gebruiken om data actueel te houden voor meer algemene informatie over Bridge.
Voordat u Bridge implementeert, moet u de volgende informatie doornemen. Zo krijgt u als sitebeheerder inzicht in de verschillende onderdelen van Bridge, hoe deze onderdelen samenwerken en welke invloed ze hebben op uw Bridge-implementatie.
Bridge-software
Bridge is zelfstandige software die zonder extra kosten wordt geleverd en kan worden gebruikt in combinatie met Tableau Cloud. Bridge is een lichte client die u achter een firewall installeert om connectiviteit tussen data in uw privénetwerk en Tableau Cloud mogelijk te maken.
Om te profiteren van de nieuwste beveiligings- en functie-updates, dient u altijd de nieuwste versie van de Bridge-client te installeren vanaf de pagina Downloads(Link wordt in een nieuw venster geopend). Zie het onderwerp Bridge installeren voor meer informatie.
In de meeste gevallen bent u eigenaar van de installatie en het beheer van meerdere clients, of een pool met clients, in uw organisatie.
- Clients kunnen slechts bij één site tegelijk zijn geregistreerd.
- Er is geen limiet aan het aantal clients dat op een site kan worden geregistreerd.
Databasestuurprogramma's
Om connectiviteit mogelijk te maken tussen data in uw privénetwerk en Tableau Cloud, heeft Bridge stuurprogramma's nodig om met bepaalde databases te kunnen communiceren. Sommige stuurprogramma's worden samen met de client geïnstalleerd. Andere stuurprogramma's moeten apart worden gedownload en geïnstalleerd. Zie het gedeelte Bridge installeren in het onderwerp Bridge installeren voor meer informatie.
Poolingcapaciteit
Standaard worden datavernieuwingstaken, live query's en databronnen of virtuele verbindingen die gebruikmaken van extractverbindingen die worden vernieuwd met online planningen, verdeeld en via load balancing verdeeld over beschikbare clients in een pool.
Taak voor de nieuwheid van data | Ondersteuning van pooling | Gelijktijdigheidscapaciteit |
---|---|---|
Live query | Ja | 16 live query's per client |
Extractverbinding - online vernieuwingsschema (gepubliceerde databronnen) | Ja | 10 vernieuwingen per client (kan worden geconfigureerd) |
Extractverbinding - Bridge-planning (verouderd) | Nee | 1 vernieuwing per client |
Bridge is ontworpen om op- en uit te schalen. Houd bij het configureren van uw Bridge-implementatie rekening met het volgende:
- Voor een kleinere groep clients die op computers met hogere specificaties worden uitgevoerd, kan elke client worden opgeschaald om meer geplande vernieuwingstaken parallel uit te voeren.
- Voor een grotere groep clients die op computers met lagere specificaties worden uitgevoerd, kan elke client weliswaar minder vernieuwingstaken parallel uitvoeren, maar biedt elke client nog steeds een hoge doorvoer en capaciteit voor de groep als geheel.
Zie Gelijktijdigheidscapaciteit voor informatie over de capaciteit van Tableau-sites.
Datatoegang en verificatie
Voor de onderliggende data waarmee een databron of virtuele verbinding een verbinding tot stand brengt, is in veel gevallen verificatie vereist. Als verificatie vereist is, kan de uitgever of eigenaar configureren hoe de databasereferenties worden verkregen.
Voor databronnen
De configuratieopties voor verificatie van databronnen zijn: Gebruiker vragen of Ingesloten wachtwoord.
Als de databron is ingesteld om gebruikers te vragen om toestemming, worden de databasereferenties niet bij de verbinding opgeslagen. Dit betekent dat een gebruiker die de databron (of werkmap die de databron gebruikt) opent, zijn of haar eigen databasereferenties moet invoeren om toegang te krijgen tot de data. Als een databron is ingesteld met een ingesloten wachtwoord, worden de databasereferenties bij de verbinding opgeslagen en gebruikt door iedereen die toegang tot de databron heeft (of werkmap die de databron gebruikt). Zie Referenties instellen voor toegang tot uw gepubliceerde data(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie.
Voor virtuele verbindingen
Databasereferenties worden opgeslagen bij de verbinding van een virtuele verbinding en worden gebruikt door iedereen die toegang tot de virtuele verbinding heeft.
Inhoudsbeheer
In de meeste gevallen is de beheerder van de site de eigenaar en beheerder van de Bridge-clients. Eigenaren van inhoud beheren zelf de databronnen of virtuele verbindingen voor taken die uiteenlopen van het publiceren tot het bijwerken van databasereferenties en vernieuwingsschema's.
Time-outs
Voor live query's geldt een time-out van 15 minuten. Deze limiet kan niet worden geconfigureerd. Vernieuwingen hebben een standaard time-out van 24 uur en kunnen door de client worden geconfigureerd. Zie De Bridge client-instellingen wijzigen voor meer informatie.
Linux-implementatie
Om Bridge op Linux te gebruiken, moet u een aangepaste Docker-image maken, het RPM-pakket installeren en vervolgens Bridge uitvoeren vanuit de containerimage. Het Bridge on Linux-project wordt ondersteund op Red Hat en Centos. Zie Bridge voor Linux voor containers installeren voor meer informatie.
Doe het volgende om Bridge te implementeren:
Maak een aangepaste Docker-image en installeer het nieuwste RPM-pakket.
Installeer de stuurprogramma's.
Maak een persoonlijk toegangstoken (PAT). Om conflicterende gelijktijdige PAT-sessies te voorkomen, moet u voor elke computer waarop Bridge wordt uitgevoerd een uniek token maken.
Implementeer de Bridge-container.
Meld u na de installatie met uw Tableau Cloud-beheerdersreferenties van de site aan bij de client om ervoor te zorgen dat de client actief is.
Open een browser, meld u met uw sitebeheerdersreferenties bij Tableau Cloud aan en ga naar de pagina met Bridge-instellingen om het volgende te controleren:
Monitor de live query's van Bridge in de beheerweergave Verbonden Bridge-databronnen en vernieuw taken op de pagina Taken in Tableau Cloud.
Windows-implementatie
Minimale hardware-aanbevelingen
Tableau adviseert om de Bridge-client op een virtuele computer achter uw firewall te installeren, zodat deze niet concurreert met bronnen van andere toepassingen. Er kan slechts één client op een computer worden geïnstalleerd.
- Microsoft Windows 10 of hoger, 64-bits
- Windows Server 2012 of hoger
- CPU's moeten SSE4.2- en POPCNT-instructiesets ondersteunen
Zie Vereisten voor Windows-clients voor meer informatie.Vereisten voor Windows-clients
In de volgende tabel staan de hardwarerichtlijnen voor virtuele omgevingen waarin Bridge wordt uitgevoerd. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op het aantal gelijktijdige vernieuwingen dat elke client parallel moet kunnen uitvoeren.
Vernieuwingen worden parallel per client uitgevoerd | ||
---|---|---|
<=5 | <=10 | |
vCPU | 4 | 8 |
RAM | 16 GB | 32 GB |
NVMe SSD | 150 GB | 300 GB |
Virtuele omgevingen
Alle producten van Tableau werken in gevirtualiseerde omgevingen wanneer ze zijn geconfigureerd met het juiste onderliggende Windows-besturingssysteem en voldoen aan de minimale hardwarevereisten.
- Amazon EC2
- Citrix-omgevingen (niet-streaming)
- Google Cloud-platform
- Microsoft Azure
- Microsoft Hyper-V
- Parallels
- VMware
Vereiste accounts voor Windows
Er zijn twee typen accounts die voor uw Bridge-implementatie zijn vereist: een Windows-serviceaccount en een Tableau Cloud-account.
Bridge-clients kunnen in twee modi worden uitgevoerd: de toepassingsmodus of de servicemodus. Om de client in de servicemodus te kunnen uitvoeren, is een Windows-serviceaccount vereist. In de servicemodus kan de client doorlopend worden uitgevoerd zonder dat er een speciaal aangemelde gebruiker nodig is. De servicemodus wordt aanbevolen ter ondersteuning van 1) databronnen of virtuele verbindingen met actieve verbindingen naar privénetwerkdata en 2) load balancing (pooling) van clients. Zie Over de Bridge-client voor meer informatie over elke modus.
Belangrijk: wij raden aan om niet meer dan 10 clients onder één Windows-servicesaccount uit te voeren.
Tableau Cloud-account
Tableau Cloud verifieert de client via de gebruiker die is aangemeld bij de client en die deze beheert. Daarom is er een Tableau Cloud-sitebeheerdersaccount nodig om bepaalde beheertaken te kunnen uitvoeren, zoals het toevoegen of verwijderen van een client uit een pool, zowel op de client als op de Tableau Cloud-site.
Voor het beheer van Bridge is een van de volgende siterollen vereist:
- Sitebeheerder Creator
- Sitebeheerder Explorer
De niet-beheerderssiterollen, Creator en Explorer, kunnen databronnen publiceren, data vernieuwen en Bridge gebruiken om de live en extractverbindingen tussen Tableau Cloud en privénetwerkdata mogelijk te maken. De rol Creator of Explorer en Databeheer zijn vereist om virtuele verbindingen te publiceren en data te vernieuwen met Bridge.
Capaciteit plannen
Omdat Bridge-clients eenvoudig kunnen worden verbonden en deze verbindingen eenvoudig kunnen worden verbroken, kunt u scripts gebruiken om de Bridge-capaciteit (dat wil zeggen het aantal actieve clientcomputers) te plannen voorafgaand aan verwachte datavernieuwings-workloads.
Als uw Bridge-clients bijvoorbeeld op virtuele computers op AWS worden uitgevoerd, kunnen de volgende AWS-bronnen nuttig zijn bij uw planning:
- AWS Instance Scheduler(Link wordt in een nieuw venster geopend)
- Hoe stop en start ik mijn instanties met behulp van de AWS Instance Scheduler?(Link wordt in een nieuw venster geopend)
- Hoe kan ik Amazon EC2-instanties met regelmatige tussenpozen stoppen en starten met behulp van Lambda?(Link wordt in een nieuw venster geopend)
Nieuwe Bridge-implementatie op Windows
Doe het volgende om Bridge te implementeren:
Meld u op elke computer met uw Windows-servicesaccount aan en installeer de nieuwste client.
Meld u na de installatie met uw Tableau Cloud-sitebeheerdersreferenties bij de client aan om ervoor te zorgen dat de client in de servicemodus wordt uitgevoerd (standaard ingeschakeld).
Open een browser, meld u met uw sitebeheerdersreferenties bij Tableau Cloud aan en ga naar de pagina met Bridge-instellingen om het volgende te controleren:
Monitor de live query's van Bridge in de beheerweergave Verbonden Bridge-databronnen en vernieuw taken op de pagina Taken in Tableau Cloud.
Een bestaande Bridge-implementatie upgraden
Net als bij eerdere releases zijn de verbeteringen voor ondernemingen in deze release ontworpen als aanvulling op uw bestaande Bridge-implementatie. Net als bij andere implementaties raden wij de onderstaande stappen aan.
Opmerkingen:
Sites met standaardpools kunnen niet worden geconfigureerd voor toegang tot een specifiek privénetwerk. Om de toegangsmogelijkheden van deze pool te beperken en geavanceerdere planningen mogelijk te maken, raden wij aan nieuwe pools te maken en deze toe te wijzen aan specifieke domeinen. Zie Stap 2: Een pool configureren voor meer informatie.
Omdat Bridge-pools worden toegewezen aan specifieke domeinen en data van deze domeinen vernieuwen, raden we ten zeerste aan om extractdatabronnen die verbindingen met meerdere domeinen bevatten, op een van de volgende manieren bij te werken:
- Consolideer onderliggende datalocaties, zodat de verbindingen zich in hetzelfde domein bevinden
- Wijzig het verbindingstype van elke verbinding voor query's
- Converteer elke verbinding naar een databron
Bij gebruik van 1) Tableau Desktop op een Mac, 2) het publiceren van een op bestanden gebaseerde databron vanaf een Windows-netwerkbestandsshare en 3) het vervolgens configureren van een onlineplanning, zullen de vernieuwingen mislukken. Als deze op bestanden gebaseerde databron een bedrijfskritische bron is voor uw organisatie, kunt u overwegen om in plaats daarvan een (verouderde) Bridge-planning te configureren. Zie Een Bridge (verouderd)-planning instellen voor meer informatie.
Bestaande databronnen, waaronder alle op bestanden gebaseerde databronnen die al zijn geconfigureerd met Bridge-planningen (verouderd) en die aan specifieke clients zijn gekoppeld, blijven zoals verwacht werken. Belangrijk: ondersteuning voor (verouderde) Bridge-planningen wordt uit een toekomstige release verwijderd. Voor een soepele overgang raden we u aan online vernieuwingsschema's te gebruiken.
Upgrade-stappen
Voeg nieuwe clients toe.
Maak nieuwe pools, wijs domeinen toe aan een pool en wijs versieclients toe aan pools.
Volg de procedures die beschreven staan in Stap 2: Een pool configureren, Stap 3: Een domein opgeven voor een pool en Stap 4: Clients toevoegen aan een pool.
Als u gebruikmaakt van verouderde Bridge-planningen, vraagt de eigenaren van databronnen dan om de (verouderde) planningen te converteren. Zie Migreren van Bridge (verouderd) naar online planningen.
Belangrijk: wij adviseren eigenaren van databronnen om het proces te beginnen met het converteren van vernieuwingsschema's om databronnen te extraheren die het minst kritisch zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit komt doordat bij het converteren van Bridge (verouderd) naar online planningen de bestaande vernieuwingsschema's direct worden verwijderd.
Voer een upgrade van bestaande clients uit. Zie Bridge installeren voor meer informatie.
Voeg bestaande clients toe aan een pool.
Zorg er na de upgrade voor dat de geüpgrade clients als Windows-service worden uitgevoerd. Voeg deze clients vervolgens toe aan de pool. Zie Stap 4: Clients toevoegen aan een pool voor meer informatie.