Mappning av utbildningsroller i Tableau

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Din organisation är full av människor som gör olika saker med data, oavsett om de inser det eller inte. En del använder data för att besvara frågor och driva sina affärsområden framåt. Andra förbereder kalkylblad och rapporter som de distribuerar inom sin avdelning. Vissa hämtar rådata från molnprogram eller tar snabba ögonblicksbilder av viktiga KPI:er för att använda dem under teammöten.

Varje organisatorisk roll eller arbetsfunktion har en relation till data som du bör identifiera och mappa till Tableau-roller. För att bedöma vilka färdigheter som krävs för att använda Tableau i varje organisatorisk roll krävs en förståelse för vilka uppgifter som kan utföras med varje produkt samt en förståelse för hur dessa produkter korrelerar med Tableau-licenserna som beskrivs ovan. Som en del av det upptäckts- och planeringsarbete som du utför i förväg utvecklar du en plan för vilka licenser du behöver för din färdplan med Tableau på kort och lång sikt.

Definiera nuvarande tillstånd

Under upptäcktsprocessen hjälpte Data- och analysenkäten dig att identifiera hur data distribueras och används inom en avdelning och vilka kunskaper som finns bland teammedlemmarna. När du granskar enkätresultaten kan det vara till hjälp att dela in användarna i dem som distribuerar, framställer eller tar emot rapporter.

Definiera framtida tillstånd

När du har förstått det nuvarande tillståndet bör du definiera det framtida tillståndet. Tänk på hur användarna kommer att interagera med data för att fastställa vilka licenstyper och utbildningsroller som behövs.

Licenstyper

Med hjälp av den information som framkommit i Data- och analysenkäten bör du bedöma varje organisatorisk rolls förhållande till data, kategorisera användartyper och fastställa vad som passar bäst för utbildningsbehoven per licenstyp. Som diagrammet för det framtida tillståndet visar blir de som framställer och distribuerar rapporter Creators, och användare som ändrar och kombinerar befintliga rapporter är sannolikt Explorers. Viewers är konsumenter av innehåll. Mer information finns i Licenstyper för Tableau.

Utbildningsroll

Vi identifierade tolv utbildningsroller som motsvarar föreskrivna utbildningsvägar som lär de anställda de färdigheter som behövs för att bidra till tillväxten av en datadriven organisation. Vi rekommenderar att du granskar utbildningsbehovet för olika organisatoriska roller även om du bestämmer dig för att själv ta fram utbildningsresurser eller ta del av enskilda kurser. Mer information finns i Tableau-utbildning och relaterade ämnen.

Främja en datakultur i din organisation: Dessa roller fastställer kulturella och tekniska standarder och anpassar alla Tableau-användare till organisationens analysmål.

Tillhandahålla insikter och utveckla lösningar för visualisering: Dessa roller använder möjligheterna i Tableau-plattformen för att konsumera och skapa affärslösningar som sträcker sig från ad hoc-visualiseringar till inbäddade analyser.

Driftsätta och hantera Tableau: Dessa roller planerar skalbara driftsättningar av Tableau Server eller Tableau Cloud och när de väl är i produktion ser de till att användarna kan få tillgång till det de behöver när de behöver det.

Ange respektive arbetstitel för varje utbildningsroll som anges på fliken Mappning av utbildningsroller i Tableau Blueprint Planner (Tableau Blueprint-planeraren). Mer information om varje utbildningsroll finns i Kunskaper enligt Tableau-utbildningsroll.