Välja typ och storlek för en virtuell dator av typen Microsoft Azure

Detta är arkiverat innehåll

Driftsättningar i offentliga moln stöds även i fortsättningen, men innehållet för andra leverantörers offentliga molninstallationer uppdateras inte längre.

Det senaste innehållet om Tableau Server-driftsättningar finns i Driftsättningsguiden för Tableau Server för företag(Länken öppnas i ett nytt fönster) och i avsnittet Driftsätta(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server.

För de kunder som kommer åt det rekommenderar vi Tableau Cloud. Mer information finns i:

Introduktion

Microsoft Azure erbjuder många typer av VM-avbildningar i olika storlekar. Att välja rätt VM-avbildning för din arbetsprocess är en viktig faktor om du vill uppnå en framgångsrik Tableau Server-driftsättning. Du kan välja från ett brett utbud av Microsoft Azure VM-avbildningar. En fullständig lista över alla tillgängliga typer och storlekar av VM-avbildningar finns i Serier för virtuella datorer(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Microsoft Azures hemsida.

Det är viktigt att välja en avbildning som kan köra Tableau Server. Avbildningen av den virtuella datorn måste uppfylla maskinvaruriktlinjerna för Tableau Server (minst 8 kärnor och 128 GB RAM). Vi rekommenderar att du väljer en instans som stödjer Azure Premium Storage(Länken öppnas i ett nytt fönster).

En 64-bitars Tableau Server kräver minst en CPU med 4 kärnor (motsvarande 8 Azure vCPU:er) och 64 GB RAM. Dock rekommenderas totalt 8 processorkärnor (16 Azure vCPU:er) och 128 GB RAM för en enda virtuell Microsoft Azure-dator för produktion.

Vanliga typer och storlekar på virtuella datorer för utvecklings-, test- och produktionsmiljöer

• D-serien – D13, D14, D16

• DS-serien – DS13, DS14

Obs! Vi rekommenderar att du använder virtuella datorer i DS-serien med Premium Storage, vilket är bäst för databaser och andra program som kräver hög prestanda. Oftast är instanserna D16s_v3 eller DS13_V2 bra val. För testning och Proof of Concept-syften kan en virtuell dator med bara fyra kärnor vara acceptabel (såsom DS13_V2).

Använd två eller tre diskar i RAID 0-konfiguration så att du får tillräckligt med in-/utgångsoperationer per sekund (IOPS) på en enskild volym för att få hög diskgenomströmning. Två stripe-diskar som en volym ger tillräckligt bra prestanda för en extra nod som inte är värd för en lagringsplats. Om du kör Tableau Server på en enskild dator, så använd tre stripe-diskar som en enskild volym (RAID 0). Då får du förbättrad diskprestanda eftersom fler diskoperationer kan göras på den datorn.

Rekommenderade specifikationer för en enskild produktionsinstans

Komponent/resursMicrosoft Azure

CPU

16 vCPU kärnor

Operativsystem

2019.x2020.1.0 -
2021.2.x
2021.3.02023.3.1+
Windows Server 2008 R2
Windows Server 2012
Windows Server 2012 R2
Windows Server 2016
Windows Server 2019
Windows Server 2022

Obs! Windows Server 2022 stöds inte i versioner före 2023.3.1. Från och med april 2023 blockerar installationsprogram för alla versioner av Tableau Server på Windows före version 2023.3.1 installation på Windows 2022.

Minne

Mer än 128 GB RAM (4 GB RAM per vCPU)

Lagring

Två volymer:

30–50 GiB volym för operativsystemet

100 GiB eller större volym för Tableau Server

Lagringstyp

Premium Storage P20 (512GB)++

Mer information finns i Högpresterande Premium Storage och hanterade diskar för virtuella datorer(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Microsoft Azures hemsida.

Disksvarstid

Mindre än eller lika med 20 ms såsom det mäts av Genomsnittet Prestandamätaren Disköverföring/s i Windows.