Välja typ och storlek för en AWS-instans

Detta är arkiverat innehåll

Driftsättningar i offentliga moln stöds även i fortsättningen, men innehållet för andra leverantörers offentliga molninstallationer uppdateras inte längre.

Det senaste innehållet om Tableau Server-driftsättningar finns i Driftsättningsguiden för Tableau Server för företag(Länken öppnas i ett nytt fönster) och i avsnittet Driftsätta(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server.

För de kunder som kommer åt det rekommenderar vi Tableau Cloud. Mer information finns i:

Introduktion

Det är viktigt att du väljer rätt instans för din arbetsbelastning för att få en lyckad Tableau Server-driftsättning. Du kan välja bland ett brett urval av Amazon EC2-instanstyper. En fullständig lista över alla tillgängliga instanstyper och -storlekar finns i Amazon EC2 Instance Types(Länken öppnas i ett nytt fönster) på AWS webbplats.

En 64-bitars Tableau Server kräver minst en processor med fyra kärnor (motsvarande 8 AWS vCPU) och 64 GB RAM. Minst 8 processorkärnor (16 AWS vCPU) och 128 GB RAM rekommenderas dock för en fristående produktionsinstans av Amazon EC2.

En AWS vCPU är en enda hypertråd av en Intel Xeon-kärna med två trådar för M5-, M4-, C5-, C4-, R4- och R4-instanser. Ett enkelt sätt att tänka på detta är att en AWS vCPU motsvarar en halv fysisk kärna. När du väljer instansstorlek för Amazon EC2 bör du därför välja dubbelt så många kärnor som du har köpt eller behöver för distributionen. Exempel: Du har köpt en licens för 8 kärnor för Tableau Server (eller behöver stödja tillräckligt med aktiva användare som behöver 8 kärnor). Du bör välja en Amazon EC2-instanstyp med 16 vCPU. Mer information om hur många vCPU som motsvarar en fysisk kärna finns i Physical Cores by Amazon EC2 and RDS DB Instance Type (Fysiska kärnor efter Amazon EC2- och RDS DB-instans) på AWS webbplats.

Windows-operativsystemet identifierar dessa 16 vCPU som 8 kärnor så det föreligger ingen negativ licensieringsinverkan.

Typiska instanstyper och -storlekar för utvecklings-, test- och produktionsmiljöer.

• C5.4xlarge (endast lämplig för utvecklingsmiljöer)

• m5.4xlarge (endast lämplig för utvecklings- eller testmiljöer)

• r5.4xlarge (lämplig för utvecklings-, test- eller produktionsmiljöer)

Obs! Det går inte att installera Tableau Server på Amazon EC2 T2-instanser.

En prestandajämförelse av olika instanstyper i Amazon EC2 som har testats med Tableau Server finns i Tableau vid Speed of EC2(Länken öppnas i ett nytt fönster) (Tableau med EC2:s hastighet).

Rekommenderade specifikationer för en enskild produktionsinstans

Komponent/resursAmazons webbtjänst

CPU

16+ vCPU

Operativsystem

2019.x2020.1.0 -
2021.2.x
2021.3.02023.3.1+
Windows Server 2008 R2
Windows Server 2012
Windows Server 2012 R2
Windows Server 2016
Windows Server 2019
Windows Server 2022

Obs! Windows Server 2022 stöds inte i versioner före 2023.3.1. Från och med april 2023 blockerar installationsprogram för alla versioner av Tableau Server på Windows före version 2023.3.1 installation på Windows 2022.

Minne

Mer än 128 GB RAM (4 GB RAM per vCPU)

Lagring

Två volymer:

30–50 GiB volym för operativsystemet

100 GiB eller större volym för Tableau Server

Lagringstyp

EBS-rekommenderat (SSD (gp2) eller etablerad IOPS)

Disksvarstid

Mindre än eller lika med 20 ms såsom det mäts av Genomsnittet Prestandamätaren Disköverföring/s i Windows.