Visa vyn med autentiseringen

När du har skapat POST-begäran måste du skriva kod som förser webbservern med vyns plats och autentiseringen från Tableau Server. Den använder den här informationen för att visa vyn. Hur du anger den beror på om vyn är integrerad och om Tableau Server kör flera webbplatser.

Exempel på vyer i Tableau Server:

Här följer ett exempel på hur man anger en vy som användare endast kan komma åt via Tableau Server (vyn är inte inbäddad):

http://<server_name>/trusted/<unique_ticket>/views/<workbook_name>/<view_name>

Om Tableau Server kör flera webbplatser och vyn finns på en annan webbplats än standardwebbplatsen, måste du lägga till t/<site_id> till sökvägen. Exempel:

http://<server_name/trusted/<unique_ticket>/t/Sales/views/<workbook_name>/<view_name>

Använd samma stora bokstäver som du ser i webbadressen i Tableau Server.

Exempel på inbäddad vy

Här följer några exempel på hur man anger inbäddade vyer. Då det finns två tillvägagångssätt du kan använda med inbäddningskod, anges båda sätten nedan. Oavsett vilken du använder finns det viss information som måste tillhandahållas och som är unik för betrodd autentisering. Se Skriva inbäddad kod(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.

Obs! Exemplen nedan använder inbäddade kodparametrar. Se Inbädda kodparametrar(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau-hjälpen för mer information.

Exempel på skripttagg

Det här exemplet använder objektparametern ticket:

<script type="text/javascript" src="http://myserver/javascripts/api/viz_v1.js"></script>
<object class="tableauViz" width="800" height="600" style="display:none;">
    <param name="name" value="MyCoSales/SalesScoreCard" />
    <param name="ticket" value="9D1ObyqDQmSIOyQpKdy4Sw==:dg62gCsSE0QRArXNTOp6mlJ5" />
</object>

Så här ser exemplet ovan ut för en Tableau Server med flera webbplatser, där vyn publiceras på webbplatsen Sales:

<script type="text/javascript" src="http://myserver/javascripts/api/viz_v1.js"></script>
<object class="tableauViz" width="800" height="600" style="display:none;">
    <param name="site_root" value="/t/Sales" />
    <param name="name" value="MyCoSales/SalesScoreCard" />
    <param name="ticket" value="9D1ObyqDQmSIOyQpKdy4Sw==:dg62gCsSE0QRArXNTOp6mlJ5" />
</object>

Istället för att använda ticket kan du använda parametern path för att ange vyns fullständiga sökväg. När path används behöver du inte även parametern name, som vanligtvis är en obligatorisk parameter i Tableau JavaScript-inbäddningskod:

<script type="text/javascript" src="http://myserver/javascripts/api/viz_v1.js"></script>
<object class="tableauViz" width="900" height="700" style="display:none;">
    <param name="path" value="trusted/9D1ObyqDQmSIOyQpKdy4Sw==:dg62gCsSE0QRArXNTOp6mlJ5/views/MyCoSales/SalesScoreCard" />
</object>

Här är samma exempel, men för en server på flera platser. Observera att /t/<site_id> används här:

<script type="text/javascript" src="http://myserver/javascripts/api/viz_v1.js"></script>
<object class="tableauViz" width="900" height="700" style="display:none;">
     <param name="path" value="trusted/9D1ObyqDQmSIOyQpKdy4Sw==:dg62gCsSE0QRArXNTOp6mlJ5/t/Sales/views/MyCoSales/SalesScoreCard" />
</object>

Exempel på Iframetagg

<iframe src="http://tabserver/trusted/9D1ObyqDQmSIOyQpKdy4Sw==:dg62gCsSE0QRArXNTOp6mlJ5/views/workbookQ4/SalesQ4?:embed=yes" width="800" height="600"></iframe>