Biljettvärde -1 returneras från Tableau Server

Tableau Server returnerar -1 som biljettvärde om den inte kan utfärda biljetten som en del av den betrodda autentiseringsprocessen. Innan det här scenariot felsöks ska du se till att ställa in loggnivån för betrodd autentisering till debug såsom anges i Felsöka betrodd autentisering.

Den exakta orsaken till det här meddelandet skrivs till filerna vizqlserver_node*-*.log.* i följande mapp:

ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\vizqlserver

Här följer några saker att bekräfta:

• Alla värdnamn eller IP-adresser på webbservern läggs till som betrodda värdar

Loggfelet ”Invalid request host: <ip_address>” kan indikera att IP-adressen eller värdnamnet för datorn som skickar POST-begäran inte finns i listan över betrodda värdar på Tableau Server. Se Lägga till betrodda IP-adresser eller värdnamn i Tableau Server för att läsa om hur du lägger till IP-adresser eller värdnamn på listan.

• IP-adresser är IPv4

Om IP-adresser används för att ange betrodda värdar måste de vara i formatet Internet Protocol version 4 (IPv4). En IPv4-adress ser ut som följer: 123.456.7.890. IPv6-adresser (såsom fe12::3c4a:5eab:6789:01c%34) stöds inte som ett sätt att ange betrodda värdar.

• Användarnamnet i POST-begäran är en giltig Tableau Server-användare

Användarnamnet som skickas i POST-begäran måste vara en licensierad Tableau Server-användare. Du kan logga in på Tableau Server som administratör för att se en lista över användare.

Följande loggfel indikerar ett användarproblem med POST:

• Missing username and/or client_ip

• Invalid user: <username>

• Unlicensed user is not allowed: <username>

Användarnamn i POST-begäran inkluderar domän

Om Tableau Server är konfigurerad att använda lokal autentisering kan användarnamnet som skickas i POST vara en enkel sträng. Om servern dock är konfigurerad för Active Directory måste domännamnet inkluderas med användarnamnet (domän\användarnamn). Som exempel kan användarnamnets parameter vara: username=dev\jsmith. En vanlig fellogg för detta scenario är ”Invalid user: <username>”.

• Innehållstypen är specificerad

Om du skapar en applikation med ASP.NET eller C# måste du deklarera innehållstypen i din HTTP-förfrågan. Exempel:

http.setRequestHeader("Content-Type","application/x-www-form-urlencoded;charset=UTF-8")

Om du inte anger innehållstyp och Tableau Server returnerar en -1, innehåller loggfilerna felet: ”missing username and/or client_ip”.