Felsöka betrodd autentisering

Det här avsnittet innehåller några vanliga problem och fel som du kan stöta på när du konfigurerar betrodd autentisering.

En vanlig källa för betrodda autentiseringsfel är felkonfiguration med en proxyserver eller lastbalanserare. Om din Tableau Server fungerar bakom en omvänd proxyserver eller en lastbalanserare, se Konfigurera Tableau Server till att fungera med en omvänd proxyserver och/eller en belastningsutjämnare och Lägga till en belastningsutjämnare.

Den betrodda autentiseringsinformationen skrivs till ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\vizqlserver\vizql-*.log.

För att öka loggningsnivån från info till debug, kör följande kommandon:

tsm configuration set -k vizqlserver.trustedticket.log_level -v debug
tsm pending-changes apply

För att testa driftsättningen av din betrodda autentisering Testa betrodd autentisering.

Se även

För mer information kring felsökning av specifika fel, se nedan följande ämnen som finns tillgängliga i andra artiklar i sektionen:

Biljettbegäran via webbserver

• Biljettvärde -1 returneras från Tableau Server
  • HTTP 401 – Ej auktoriserad
  • HTTP 404 – Filen hittades inte
  • Ogiltig användare (SharePoint eller C#)

Biljett som löses in av tittare

• Försök att lösa in biljetten från fel IP-adress
  • Cookie-begränsningsfel

Navigera mellan flera inbäddade vyer

• Ett fel inträffade vid kommunikation med servern (403)