Lägga till en belastningsutjämnare

Du kan öka tillförlitligheten för Tableau Server genom att köra gateways på flera noder och konfigurera en belastningsutjämnare för att fördela förfrågningar över dessa gateways. Till skillnad från lagringsplatsprocessen, sim kan vara antingen aktiv eller passiv, är alla gateway-processer aktiva. Om en gateway i ett kluster blir otillgänglig slutar belastningsutjämnaren att skicka förfrågningar till den. Den algoritm för belastningsutjämnaren du väljer avgör hur gateways dirigerar klientförfrågningar.

• Kerberos: Om du använder Kerberos-autentisering måste du konfigurera Tableau Server för belastningsutjämnaren innan du konfigurerar Tableau Server för Kerberos. Mer information finns i Konfigurera Kerberos.

Microsoft SSPI-autentisering stöds inte med en belastningsutjämnare.

• Testade belastningsutjämnare: Tableau Server-kluster med flera gateways har testats med Apache och F5.

Om du använder en Apache-belastningsutjämnare och skapar anpassade administratörsvyer måste du ansluta direkt till Tableau Server-lagringsplatsen. Du kan inte ansluta genom belastningsutjämnaren.

• Tableau Server-URL: När en belastningsutjämnare är före ett Tableau Server-kluster tillhör URL:en som används av Tableau Server-användare belastningsutjämnaren, inte den initiala Tableau Server-noden.

• Enkel slutpunkt för belastningsutjämnare: Du måste konfigurera belastningsutjämnarna för en enskild URL-slutpunkt. Du kan inte konfigurera olika slutpunktsvärdar så att de riktas mot samma Tableau Server-driftsättning. Den enskilda externa URL:en definieras i gateway.public.host när du konfigurerar Tableau Server, enligt beskrivningen i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server.

• Inställningar för betrodd värd: Datorn som kör belastningsutjämnaren måste identifieras av Tableau Server som en betrodd värd, enligt beskrivningen i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server.

Konfigurera Tableau Server så att det fungerar med en belastningsutjämnare

Inställningarna som används för att identifiera en belastningsutjämnare för Tableau Server är samma som används för att identifiera en omvänd proxyserver. Om Tableau Server-klustret kräver både en proxyserver och en belastningsutjämnare måste båda använda en enskild extern URL, som definieras i gateway.public.host, och alla proxyservrar och belastningsutjämnare måste specificeras i gateway.trusted och gateway.trusted_hosts. Läs mer i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server.