Uppgradera en enskild server -- Kör installationsprogrammet

Kör installationsprogrammet

Uppgradera en enkelnodsinstallation av Tableau Server version 2018.2 eller senare genom att följa dessa steg.

1. Logga in på datorn med ett konto som är medlem i den lokala administratörsgruppen.

2. Navigera till mappen där du kopierade installationsprogrammet för Tableau Server och kör det.

3. Installationsprogrammet kontrollerar systemresurserna för att bekräfta att datorn uppfyller minimikraven och rekommendationerna.

4. Installationsprogrammet visar platsen för din befintliga version och installerar den nya versionen sida vid sida på samma plats. Du kan inte ändra platsen.

5. När installationen är klar anger den sista sidan i installationsprogrammet att uppgraderingen ännu inte är slutförd. Du måste köra ett uppgraderingsskript upgrade-tsm för att slutföra uppgraderingen.. Om Tableau Server körs kommer skriptet att meddela dig och erbjuda dig att stoppa det. Tableau Server måste stoppas för att slutföra uppgraderingen.

Obs! Om uppgraderingsskriptet misslyckas, från och med version 2020.4.0, visas information om felet i kommandofönstret och du kan köra skriptet igen för att försöka uppgradera igen. Skriptet startar om när det inte slutförs ordentligt. Detta sparar tid och är ett bra första steg om din uppgradering inte slutförs. Se Uppgraderingen misslyckades för 2020.4.0 eller senare för mer information.

Kör uppgraderingsskriptet på ett av två sätt.

• Från installationsprogrammet:

1. Välj Starta uppgraderingsskriptet automatiskt och klicka på OK:

2. Ett kommandofönster öppnas för skriptet. Eftersom du är inloggad som användare med lokala användarrättigheter körs skriptet med dina autentiseringsuppgifter. Ange ditt lösenord om du tillfrågas.

Om du klickar på OK stängs dialogrutan Installera program. Om du har avmarkerat alternativet att starta uppgraderingsskriptet automatiskt måste du köra skriptet manuellt från kommandoraden.

• På kommandoraden:

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den initiala noden.

Du måste öppna ett nytt kommandofönster eftersom installationsprogrammet uppdaterar sökvägen för den nya installationen.

2. Navigera till mappen med skript för den nya installationen.

Som standard:

C:\Program Files\Tableau\Tableau Server\packages\scripts.<version_code>\

3. Kör uppgraderingsskriptet:

upgrade-tsm

Eftersom du är inloggad som användare med lokala användarrättigheter körs skriptet med dina autentiseringsuppgifter. Ange ditt lösenord om du tillfrågas. Du kan ange en annan användare och ett annat lösenord när du kör skriptet med alternativen --username och --password.

Om du vill se alla alternativ för skriptet upgrade-tsm använder du alternativet -h:
        upgrade-tsm -h

6. Starta Tableau Server. Du kan göra detta från webbgränssnittet för TSM eller från en kommandotolk.

• Klicka på Tableau Server har avbrutits i TSM och därefter Starta Tableau Server:

• Från en kommandotolk:

1. Öppna en ny kommandotolk som administratör.

2. Ange detta kommando:

tsm start

Om du får ett fel om att kommandot inte känns igen stänger du alla kommandofönster och öppnar sedan en kommandotolk som administratör.

7. Uppgraderingsprocessen lämnar dina befintliga mappar på plats. Du kan identifiera dessa med hjälp av versionskoden. Exempel:

C:\Program Files\Tableau\Tableau Server\packages\

Fortsätt till Verifiera Tableau Server-uppdatering.