Uppgradering av flera noder -- Kör uppgraderingsskript

Kör uppgraderingsskript

1. När du har installerat den nya versionen på varje nod i klustret ska du köra uppgraderingsskriptet på den ursprungliga noden. Om Tableau Server körs kommer skriptet att meddela dig och erbjuda dig att stoppa det. Tableau Server måste stoppas för att kunna köra uppgraderingen.

Om den sista installationsskärmen fortfarande är öppen kan du välja Starta uppgraderingsskriptet automatiskt och ett kommandofönster öppnas för att köra skriptet. Alternativt kan du köra skriptet direkt från en kommandotolk.

Obs! Om uppgraderingsskriptet misslyckas, från och med version 2020.4.0, visas information om felet i kommandofönstret och du kan köra skriptet igen för att försöka uppgradera igen. Skriptet startar om när det inte slutförs ordentligt. Detta sparar tid och är ett bra första steg om din uppgradering inte slutförs. Se Uppgraderingen misslyckades för 2020.4.0 eller senare för mer information.

• Så här kör du uppgraderingsskriptet från installationsprogrammet:

1. Välj Starta uppgraderingsskriptet automatiskt och klicka på OK:

2. Ett kommandofönster öppnas för skriptet. Eftersom du är inloggad som användare med lokala användarrättigheter körs skriptet med dina autentiseringsuppgifter. Ange ditt lösenord om du tillfrågas.

Om du klickar på OK stängs dialogrutan Installera program. Om du har avmarkerat alternativet att starta uppgraderingsskriptet automatiskt måste du köra skriptet manuellt från kommandoraden.

• Så här kör du uppgraderingsskriptet från en kommandotolk:

1. Öppna en kommandotolk som administratör.

Du måste öppna ett nytt kommandofönster eftersom installationsprogrammet uppdaterar sökvägen för den nya installationen.

2. Navigera till skriptkatalogen för den nya versionen som du just installerat.

Som standard:

C:\Program Files\Tableau\Tableau Server\packages\scripts.<version_code>\

3. Kör uppgraderingsskriptet:

upgrade-tsm

Eftersom du är inloggad som användare med lokala användarrättigheter körs skriptet med dina autentiseringsuppgifter. Ange ditt lösenord om du tillfrågas. Du kan ange en annan användare och ett annat lösenord genom att använda --username och --password.

Om du vill se alla alternativ för skriptet upgrade-tsm (uppgradera TSM) använder du alternativet -h

upgrade-tsm -h

Uppgraderingsskriptet kommer att ta en del tid att slutföra.

2. tarta Tableau Server när uppgraderingsskriptet är slutfört. Du kan göra detta från webbgränssnittet för TSM eller från en kommandotolk.

• Klicka på Tableau Server har avbrutits i TSM och därefter Starta Tableau Server:

• Från en kommandotolk:

1. Öppna en ny kommandotolk som administratör.
      2. Ange detta kommando:

tsm start

Fortsätt till Verifiera Tableau Server-uppdatering.