Inställningar som krävs för Kör som tjänst-konto

Kör som tjänst-kontot kräver behörigheter som låter det ändra filer och registerinställningar. Eftersom Kör som tjänst-kontot används som säkerhetskontext för Tableau Server Application Manager-tjänsten (tabsvc) måste kontot även ha behörighet att logga in som en tjänst.

Dessa behörigheter anges automatiskt när du uppdaterar Kör som tjänst-kontot i Tableau Server-konfigurationen som det beskrivs i ämnet Ändra Kör som tjänst-konto.

Om du har ändrat Kör som tjänst-kontot rekommenderar vi att du drar tillbaka tillstånd för det föregående kontot. Läs mer i Återkalla behörigheter för Kör som tjänst-konto.

Kontot du använder kör som tjänst-kontot ska inte vara medlem i kontot Lokala administratörer eller Domänadministratörer. Istället rekommenderar vi att du använder ett domänbaserat användarkonto som inte är administratör för kör som tjänst-kontot. Att använda ett domänkonto som inte är medlem i dessa administratörsgrupper är en god säkerhetspraxis och kan hjälpa till att undvika åtkomst till vissa datakällor och kataloger. Se Skapa Kör som servicekonto för mer information på bästa praxis när du skapar ett Kör som tjänst-konto.

Om du nyligen ändrat Kör som tjänst-kontot eller får behörighetsfel kan du använda det här avsnittet för att bekräfta att Tableau Server uppfyller de behörighetskrav som anges här. Om du kör en distribuerad installation måste alla kontobehörigheter för Kör som tjänsten vara samma för alla noder.

Obs! Dölj inte filer som skapas av Tableau Server-installationsprogrammet.