Återkalla behörigheter för Kör som tjänst-konto

Om du ändrar Kör som tjänst-kontot i Tableau Server Configuration Utility så tas inte behörigheterna bort från det tidigare kontot. När du har ändrat Kör som tjänst-kontot rekommenderar vi därför att du manuellt återkallar behörigheter från det tidigare kontot som en säker bästa praxis. Återkalla behörigheter från det tidigare Kör som tjänst-kontot genom att följa proceduren nedan.

Om du har ändrat ditt Kör som tjänst-konto och din organisation använder en framåtriktad proxylösning, kan du behöva konfigurera om de lokala LAN-inställningarna med det nya Kör som tjänst-kontot. Läs mer i Konfigurera en proxyserver för vidarebefordran.

Du måste vara inloggad på Tableau Server-datorn med ett administratörskonto för att utföra följande procedurer.

Ta bort mappbehörigheter

Tableau Server konfigurerar behörigheter för Windows-mappar enligt platsen där du installerar Tableau Server. Innan du tar bort några mappbehörigheter, så läs Verifiera mappbehörigheter och identifiera vilka resurser du behöver ta bort behörigheter för. Kör följande procedur för var och en av de resurser du har identifierat:

1. Högerklicka på respektive resurs (enhet, mapp, körbar) och klicka sedan på Egenskaper.
  2. Klicka på fliken Säkerhet i Egenskaper och klicka sedan på Redigera och ändra behörigheterna.
  3. Välj det tidigare Kör som tjänst-kontot på sidan Behörigheter och klicka sedan på Ta bort.
  4. Klicka på OK.

Ta bort registerbehörigheter

Ta bort det tidigare Kör som tjänst-kontot från följande registerplatser:

• HKEY_CURRENT_USER\Software\Tableau
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Tableau

Varning: Felaktig redigering av Windows-registret kan ha skadliga effekter på din dator.

1. Öppna Registereditorn genom att skriva in regedit i Windows Kör och sedan klicka på OK.
  2. Högerklicka på mappen Tableau för varje registerkatalog och klicka sedan på Behörigheter.
  3. Välj det tidigare Kör som tjänst-kontot på sidan Behörigheter för Tableau och klicka sedan på Ta bort.
  4. Klicka på OK.

Ta bort säkerhetsprinciper

Ta bort det tidigare Kör som tjänst-kontot från följande säkerhetsprinciper:

• Principen för ”Logga in som en tjänst”.
  • Principen ”Tillåt inloggning lokalt”.
  1. Välj Start > Kontrollpanelen > Administrativa verktyg > Lokal säkerhetspolicy.
  2. Öppna Lokala principer i Lokal säkerhetspolicy och välj Tilldelning av användarrättigheter.
  3. För varje princip:
    1. Högerklicka på principen och klicka sedan på Egenskaper.
    2. Välj det tidigare Kör som tjänst-kontot i fönstret Egenskaper och klicka sedan på Ta bort.
    3. Klicka på OK.