Topologiändringar i Tableau Server

Den här artikeln ger dig inblick i vilka åtgärder som krävs för att utföra vissa topologiändringar i Tableau Server. Ändringarna inkluderar tillägg eller borttagning av noder, processer från noder och ändring av antalet processer på en nod.

Lägga till en nod

Om du vill lägga till en ny nod i Tableau Server måste du installera agenten på denna nod. Mer information om installation av agenter i Tableau Server-klustret finns i Installera Tableau Resource Monitoring Tool. Om du inte installerar agenten visas ingen information om noden i rapporterna.

Ta bort en nod

Du måste uppdatera RMT Server-miljön när du tar bort befintliga noder från Tableau Server-klustret.

Följ de här stegen för att uppdatera miljön:

1. Logga in på RMT Server-webbgränssnittet.
  2. Välj Miljöer i menyn Admin. Välj den miljö där ändringen ska tillämpas.

3. Välj Redigera miljö. Med det här alternativet visas mer utförlig information om miljön.

4. Välj noden som togs bort från Tableau Server på fliken Servrar och välj Ta bort.

Obs! Värdnamnet måste överensstämma med namnet på noden IP-adress.

Registrera en agent på nytt

Du kan behöva registrera agenten på nytt i vissa fall, till exempel om du vill rikta en nod eller hela Tableau-klustret mot en annan miljö. Omregistrering och ominstallering av agenten kan även behövas vid ny återgivning av Tableau Server-noden. Följ dessa anvisningar för att registrera agenten på nytt.

Det finns två sätt att registrera agenten på nytt. Välj en beroende på om du vill spara historiska övervakningsdata eller inte:

1. Navigera till Admin -> Miljöer i RMT Servers webbgränssnitt. Välj miljö. Klicka för att redigera noden som agenten ska registreras på nytt för på fliken Servrar. Sidan Serverinformation visas. Välj Avregistrera för att ta bort agentregistreringen för noden i den här miljön. Kör sedan registreringskommandot rmtadmin för att registrera agenten på den här noden. Med den här metoden sparas den övervakningshistorik som samlats in från noden.
  2. Navigera till Admin -> Miljöer i RMT Servers webbgränssnitt. Välj miljö. Klicka på Ta bort på fliken Servrar för att ta bort agentregistreringen helt från noden i den här miljön. Även den övervakningshistorik som samlats in från noden tas bort. Använd metoden i situationer där det inte gör något om historiken försvinner. Det är till exempel okej att ta bort historiken och börja på nytt om du vill rikta noden mot en ny miljö.

Obs! Noder i Tableau Server kallas för Server i RMT Server-gränssnittet. Hela Tableau Server utgör en miljö. Mer information finns i Begrepp

Vem kan göra detta?

Du måste vara både Tableau Server-administratör och Resource Monitoring Tool-administratör för att kunna utföra topologiändringar.