Uppgradera Power Tools for Server till Tableau Resource Monitoring Tool

Power Tools Server har bytt namn till Tableau Resource Monitoring Tool. Installationsverktyget har uppdaterats för att återspegla omprofileringen och det nya ägarskapet. Det betyder att produkten installeras sida vid sida med den äldre InterWorks-produkten i stället för att uppgradera den på plats.

Version 2019.3 av Power Tools Server (nu kallad Tableau Resource Monitoring Tool) kräver en licensnyckel. Information om hur du aktiverar licensnyckeln finns i Aktivering av produktnyckel för äldre versioner av Tableau Resource Monitoring Tool.

Uppgradera till Resource Monitoring Tool genom att följa de rekommenderade stegen nedan:

1. Stoppa alla installerade InterWorks-agenter.

2. Vänta tills databearbetningen har slutförts.

3. Stoppa och avinstallera InterWorks-huvudservern.

4. Installera Tableau RMT Server genom att köra Tableau RMT Server-installationsprogrammet.

5. Stoppa Tableau RMT Server.

6. Kopiera config/config.json från katalogen för InterWorks RMT Server till katalogen för Tableau RMT Server.
  7. Om du använder Postgres som databas måste du följa dessa steg för att databasen ska fungera med säkerhetsförbättringarna i 2019.3. Om du använder en annan databas går du vidare till steg 8.

Instruktioner för Postgres SQL-uppdatering:

• Leta upp filen postgres pg_hba.config. Du hittar den i <PTS-installationskatalogen>\data\postgresql\pg_hba.config.
    • Redigera filen pg_hba.config. Posterna i slutet ser ut så här: host all all 127.0.0.1/32 trust. Ändra den sista kolumnen för alla rader från trust till md5. Den nya raden ska alltså se ut så här: host all all 127.0.0.1/32 md5.
    • Spara filen pg_hba.config.
    • Starta om PTS postgresql-tjänsten.
  8. Starta om Tableau RMT Server.

9. Installera Tableau-agenter genom att köra Tableau Agent-installationsprogrammen.

10. Stoppa Tableau Agent-instanserna.

11. Kopiera config/config.json från katalogen för InterWorks-agenter till katalogen för Tableau Agent.

12. När installationen av Tableau Resource Monitoring Tool är klar och du har bekräftat att den fungerar som den ska avinstallerar du InterWorks/Tableau Power Tools for Server.