Kommunikationsportar för Tableau Resource Monitoring Tool

I den här artikeln beskrivs de kommunikationsportar som används av Tableau Resource Monitoring Tool, standardportkonfigurationen och hur du ändrar standardportarna om det behövs för att uppfylla nätverkskraven.

RMT Server

Du kan ändra eller uppdatera portinformationen med hjälp av:

• Kommandot rmtadmin master-setup.

• Webbgränssnitt: gå till http://localhost/setup/server från den dator där RMT-servern har installerats

RMT Server-kommunikation

Portar som används: 9001, 443 och 80

• Vid den ursprungliga konfigurationen används port 9001 som standard. Efter den ursprungliga konfigurationen ändras den dock till port 80.

• Vid den ursprungliga installationen används port 443 för det självsignerade SSL-certifikatet. RMT Server lyssnar som standard på port 80 och försöker skicka vidare trafik till port 443 för SSL. Port 443 används också för eventuella användardefinierade certifikat.
    • Certifikaten används för användartrafik till RMT-servern och när agenten registreras via webbgränssnittet.

• Normalt rekommenderar vi inte att du ändrar port 443. Om du trots allt behöver ändra porten på grund av specifika miljöbegränsningar måste du uttryckligen ange portnumret när du ansluter till RMT Server. Om du registrerar agenten via webbgränssnittet måste du uttryckligen ange portnumret för att ansluta till RMT Server.

• Port 80 används för annan trafik än SSL-trafik och kan ändras antingen i samband med den ursprungliga installationen eller i efterhand.

• RMT-servern kontaktar Tableau Server-gatewayen direkt för REST API-anrop.

• RMT-servern kontaktar Tableau Server-lagringsplatsen direkt för att fråga efter information om PostgreSQL-information anges (valfritt). Information om hur du konfigurerar SSL mellan RMT-servern och Tableau Server-lagringsplatsen finns i Checklista för förinstallation - Tableau Resource Monitoring Tool.

RabbitMQ

RabbitMQ är den komponent (meddelandekö) som används för att samordna information mellan agenter och RMT Server.

Portar som används: 5672

• RabbitMQ installeras och lyssnar på port 5672. Detta kan inte ändras.

• Du kan konfigurera TLS-kommunikation för RabbitMQ, men inte via Resource Monitoring Tool. Mer information finns i dokumentationen för RabbitMQ.

PostgreSQL-databas

Portar som används: 5555

• PostgreSQL-databasen installeras och lyssnar på port 5555. Detta kan inte ändras.

• PostgreSQL har en admin-användare som används av Resource Monitoring Tool. Användaren readonly används för att ansluta till PostgreSQL-databasen för Resource Monitoring Tool i de .tds-filer som laddats ner från webbgränssnittet för Resource Monitoring Tool. Mer information om hur du laddar ner .tds-filerna finns i Utforska övervakningsdata med Tableau-datakällfiler.

• PostgreSQL kräver SCRAM-SHA-256-autentisering. Läs mer i Utforska övervakningsdata med Tableau-datakällfiler.

Agent

Portar som används: 9002, 443, 5672

• Under agentinstallationen öppnas en webbläsare som endast används för registrering och som lyssnar på port 9002.

• Om agentregistreringen görs via webbgränssnittet så används port 443 i registreringsprocessen. Om registreringen görs via kommandoraden så körs registreringsprocessen via RabbitMQ och port 5672 används.

• Agenten skickar loggfiler och WMI-information via RabbitMQ över port 5672.