Meddela användare om slutförda flödeskörningar

Stöds i Tableau Prep Builder version 2021.4.1 och senare och från och med version 2021.4 av Tableau Server och Tableau Cloud. Datahantering krävs för att använda den här funktionen.

Flödesägare kan prenumerera på e-postaviseringar för sig själva, enskilda användare och grupper för att få information om schemalagda uppgifter för slutförda flödeskörningar. E-postaviseringen innehåller länkar till data inom Tableau-miljön, eller så kan du välja att inkludera information om flödeskörningen i bifogade Excel- och CSV-filer.

Flödesprenumerationer läggs till de aktiviteter som är schemalagda för flödena. Det går att lägga till flödesprenumertioner när du skapar en ny flödesuppgift eller i en befintlig flödesuppgift. E-postaviseringar skickas när den schemalagda uppgiften har slutförts.

Konfigurera webbplatsinställningar för flödesprenumerationer

Som standard är webbplatsinställningen Flödesprenumerationer för att skicka och ta emot e-postaviseringar aktiverad.

• Med alternativet Låt användare skicka eller ta emot e-postmeddelanden som innehåller flödesutdata kan flödesägaren emot och prenumerera på meddelanden om slutförda flödeskörningar. Från e-postaviseringen kan användarna komma åt hela datakällan eller se flödesinformationen i Tableau.
  • (Rekommenderas inte) Med alternativet Bifoga .csv- och .xlsx-flödesutdatafiler kan flödesägaren bifoga filer i e-postaviseringar. E-postmottagarna måste läggas till i Tableau Server eller på webbplatsen, men filerna innehåller datakällan och kan exponeras utanför Tableau-systemet. Det här alternativet är endast tillgängligt för lokala miljöer.

Publicera flödet

Publicera flödesutdata som antingen en fil, en databastabell eller en datakälla. Tänk på följande när du sparar flödet:

• (Endast lokalt) När du publicerar kan du spara utdata som en fil eller som en databastabell och välja att bifoga antingen en .csv- eller .xlsx-fil i e-postaviseringen.

• När du publicerar och sparar utdata som en publicerad datakälla ger e-postaviseringen en länk till flödet i Tableau. Filer kan inte bifogas i e-postaviseringen.

• När du väljer att spara som filutdata måste du använda en nätverksresurs, och utgångs- och ingångsplatsen måste inkluderas i en godkännandelista. Mer information finns i Steg 4: Säkerhetslista för ingångs- och utgångsplatser.

• Flödesprenumerationer stöds i Windows och Linux. Följande begränsningar gäller för flödesprenumerationer på Linux:

• Filutdata måste matas ut till en Windows-server.
    • För flöden som matas ut till en fil använder du UNC-format för sökvägen: \\server\sökväg\filnamn. Använd inte en lokal enhetsbeteckning.
    • Den anslutna sökvägen måste vara med i godkännandelistan.
  • När du bifogar filer till ett e-postmeddelande är filgränsen cirka 25 MB för Tableau Cloud. När du använder en lokal Tableau Server konfigurerar du storleken på bifogade filer.

Lägga till flödesprenumeration

1. Som ägare av flödet kan du välja ett flöde publicerat på Tableau Server eller Tableau Cloud för att lägga till prenumerationer för e-postaviseringar.
  2. Du kan lägga till prenumerationer i en ny eller befintlig uppgift:
    • Om du lägger till en prenumeration i en ny uppgift:
      1. Klicka på Schemalagda uppgifter > Ny uppgift.
      2. I dialogrutan Ny aktivitet väljer du ett schema för att köra flödet från listrutan Välj ett schema.

3. Aktivera Skicka e-post när det är klart

• Om du lägger till en prenumeration på en befintlig uppgift:
      1. Klicka på Prenumerationer > Prenumerera.
      2. I dialogrutan Lägg till flödesprenumeration väljer du ett schema från listrutan Frekvens.

3. I fältet Skicka till börjar du skriva in namnet på användaren eller gruppen så fylls fältet i automatiskt. Välj de användare och grupper som du vill skicka en avisering till.

Användare och grupper måste läggas till i Tableau-miljön av administratören.

4. (Valfritt) För att inkluderas i aviseringen markerar du rutan Skicka till mig.

5. (Valfritt) I fältet Ämne kan du anpassa standardämnesraden för e-postaviseringar om flödeskörning.

6. (Valfritt) Lägg till information om flödeskörningen i textrutan E-postmeddelande.

7. Klicka på Inkludera utdata och välj den typ av utdata som du vill inkludera i e-postmeddelandet.

• Om du har publicerat flödet som utdata från en fil eller databastabell kan du välja att bifoga .csv- eller .xlsx-filer som innehåller datakällan i e-postmeddelandet. Detta rekommenderas inte eftersom data kan exponeras utanför Tableau-systemet.
    • Om du har publicerat flödet som en datakälla kan du välja att inkludera länken till datakällan. Det stöds inte att bifoga filer i e-postmeddelandet.
  8. Om du lägger till en prenumeration i en befintlig uppgift klickar du på Prenumerera.

Avsluta en flödesprenumeration

För att avsluta prenumerationen på e-postaviseringar gör du följande.

1. Klicka på Avsluta prenumeration längst ner i ett prenumerationsmelj.

2. Som flödesägare loggar du in på Tableau Server eller Tableau Cloud. Klicka på ikonen Aviseringar högst upp på sidan.

3. Expandera menyn ... och välj sedan Ta bort avisering.

Följ dessa steg för att avsluta och ta bort prenumerationen som flödesägare.

1. Klicka på Prenumerationer.

2. Öppna det publicerade flödet i Tableau Server eller Tableau Cloud.

3. I listan över flödesprenumerationer klickar du i urvalsrutan för det flöde som du vill avsluta prenumerationen på.

4. Välj Åtgärder > Avsluta prenumeration.

Visa prenumerationer

Du kan se dina aktuella flödesprenumerationer i Tableau Server eller Tableau Cloud.

• På fliken Prenumerationer på sidan Översikt kan du se listan över aktuella prenumerationer.
  • På fliken Prenumerationer på sidan Aktiviteter kan du se listan över prenumerationer och prenumerationer på arbetsböcker.

Återuppta avbrutna flödesprenumerationer

Ibland misslyckas prenumerationer på grund av ett problem med flödet. Om en prenumeration misslyckas mer än fem gånger får du en e-postavisering om att din schemalagda flödesuppgift har avbrutits.

På sidan Flödesöversikt kan du se när en schemalagd flödesuppgift misslyckas.

Det finns några sätt att återuppta en avbruten flödesuppgift. Om du är flödesägare:

• I området Mitt innehåll på Tableaus webbsidor visas en ikon i kolumnen Senaste uppdatering som indikerar att prenumerationen har inaktiverats. Välj > Återuppta schemalagda uppgifter för att återuppta.

• På sidan Schemalagda uppgifter visas en ikon i kolumnen Senast uppdaterade för att indikera att prenumerationen har avbrutits. Markera flödet och klicka sedan på Åtgärder > Återuppta.

Få åtkomst till flödesdata från en e-postavisering

Beroende på hur flödesaviseringen konfigurerades kan du komma åt datakällan och de bifogade filerna från e-postaviseringen.

• Klicka på Visa flöde för att öppna flödet i Tableau Server eller Tableau Cloud.
  • Klicka på den bifogade filen för att visa flödesdata.

Vem kan göra detta?

• Flödesägare kan skapa prenumerationer på flödesaviseringar för flöden de äger.
  • För att få aviseringar måste användare och grupper läggas till i Tableau-miljön av administratören.

Mer information finns i följande artiklar: