Skapa en prestandaregistrering

Funktionen Prestandaregistrering i Tableau registrerar prestandainformation om viktiga händelser när du interagerar med en arbetsbok. Sedan kan du visa prestandastatistik i en arbetsbok som skapas automatiskt i Tableau samt analysera och felsöka olika händelser som påverkar prestanda:

• Frågekörning

• Kompilera en fråga

• Geokodning

• Anslutningar till datakällor

• Layoutberäkningar

• Extraktgenerering

• Kombinera data

• Serveråtergivning (endast Tableau Server)

Tableau-supporten kan be dig skapa en arbetsbok för prestanda när de arbetar med dig för att lösa prestandaproblem.

Aktivera prestandaregistrering för en webbplats

Som standard är prestandaregistrering inte aktiverat för en webbplats. En serveradministratör kan aktivera prestandaregistrering på webbplatsbasis.

1. Gå till den webbplats där du vill aktivera prestandaregistrering.

2. Klicka på Inställningar:

3. Under Mätvärden för arbetsbokprestanda väljer du Registrera mätvärden för arbetsbokprestanda.

4. Klicka på Spara.

Starta en prestandaregistrering för en vy

1. Öppna den vy du vill registrera prestanda för.

När du öppnar en vy lägger Tableau Server till ”:iid=<n>” efter URL:n. Det här är ett sessions-ID. Exempel:

http://10.32.139.22/#/views/Coffee_Sales2013/USSalesMarginsByAreaCode?:iid=1
  2. Skriv in :record_performance=yes& i slutet på vyns URL omedelbart innan sessions-ID. Exempel:

http://10.32.139.22/#/views/Coffee_Sales2013/USSalesMarginsByAreaCode?:record_performance=yes&:iid=1
  3. Klicka på Uppdatera i verktygsfältet.

4. Läs in vyn.

Visa en prestandaregistrering

1. Klicka på Prestanda för att öppna en arbetsbok för prestanda. Det är en minutfärsk ögonblicksbild av prestandadata. Du kan fortsätta att ta ytterligare ögonblicksbilder medan du fortsätter arbeta med vyn, prestandadata är kumulativa.

2. Gå till en annan sida eller ta bort :record_performance=yes från URL:n för att stoppa registrering.