Rensa sparade lösenord för dataanslutningar

Som administratör kan du låta användarna spara lösenord för datakällor. Om du gör det kan serveranvändare spara lösenorden för datakällor vid flera besök och i olika webbläsare så att de slipper ange sina inloggningsuppgifter varje gång de ansluter till en datakälla.

Du kan återställa lösenorden för datakällor för alla Tableau Server-användare. Genom att göra det tvingar du dem att logga in till datakällorna nästa gång de besöker en vy som kräver databasautentisering. Serveranvändare kan också själva rensa sina sparade lösenord för dataanslutningar via sidan Användarinställningar(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Så här rensar du sparade lösenord för dataanslutningar för alla serveranvändare:

1. Om det gäller en server för en enda plats klickar du på Inställningar > Allmänt. Om det gäller en server för flera platser väljer du Hantera alla platser och klickar på Inställningar > Allmänt.

2. Klicka på Rensa alla sparade inloggningsuppgifter under Sparade inloggningsuppgifter.