Belastningsutjämning för extraktfrågor

I Tableau Server version 2020.2 och senare har belastningsutjämning för extraktbaserade frågor förbättrats och kan resultera i snabbare inläsningstider för extraktbaserade instrumentpaneler. Stora driftsättningar som är stora extraktvolymer och har en hög volym instrumentpanelsbelastningar kommer troligen gynnas mest, särskilt om Hyper körs på fristående noder. Mindre driftsättningar där Hyper körs på noder som delas med andra serverprocesser kan också få bättre prestanda.

Hyper loggar mängden resurser Hyper förbrukar på servern och tar även hänsyn till belastningen från andra Tableau-processer som körs på samma servernod. Baserat på den här informationen skickas extraktfrågor till en nod som har tillgängliga resurser för att bearbeta frågan. Förutom att utvärdera systemresurser ökar belastningsutjämnaren chansen för att noden som du dirigeras till redan har cachelagrat extraktet. Detta minskar antalet duplicerade extrakt över noder och förbättrar minnet och I/O-användningen.

Om du vill använda den här funktionen måste cacheserverprocessen vara aktiv. Du hittar mer information i Tableau Server cacheserver. Om cacheserverprocessen inte är aktiverad återgår belastningsutjämningen automatiskt till den tidigare funktionen.

Den här funktionen är aktiverad som standard. Om du vill inaktivera den använder du följande tsm-kommandon:

tsm configuration set -k hyper_standalone.consistent_hashing.enabled -v false

tsm configuration set -k hyper_standalone.health.enabled -v false

Tillämpa ändringarna med följande tsm-kommando: tsm pending-changes apply

Mer information finns i Alternativ för tsm configuration set.