Språk och språkzon för Tableau Server

Tableau Server lokaliseras till flera språk. Serverspråk och språkzonsinställningar påverkar användarna. Inställningen Språk styr objekt i användargränssnittet, som menyer och meddelanden. Inställningen Språkzon styr objekt i vyer, som nummerformat och valuta.

Administratörer kan konfigurera språk och språkzon på hela servern (se Serverinställningar (allmänna och anpassade), och enskilda användare kan konfigurera sina egna inställningar (se Dina kontoinställningar(Länken öppnas i ett nytt fönster)) . Om en användare konfigurerar sitt eget språk och sin egen språkzon åsidosätts serverinställningarna.

Språk som stöds

Tableau Server lokaliseras till flera språk. Mer information finns i avsnittet ”Internationalisering” på sidan Teknisk specifikation för Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Standardinställningar

Standardspråket för Tableau Server fastställs under installationen. Om värddatorn konfigureras för ett språk som stöds av Tableau Server installeras Tableau Server med det språket som standard. Om datorn har konfigurerats för ett språk som inte stöds installeras Tableau Server med engelska som standardspråk.

Så fastställs språk och språkzon

Även användarens webbläsare har en inverkan på vilket språk och vilken språkzon som visas när en användare klickar på en vy. Om en serveranvändare inte har gjort någon språkinställning på sidan Användarkonto och webbläsaren är inställd på ett språk som stöds av Tableau Server används webbläsarens språk, även om Tableau Server är inställt på ett annat språk.

Exempel: Anta att Tableau Server har en systemomfattande inställning som säger att engelska är Språk för alla användare. Serveranvändaren Claude har inte något språk angett på sitt Användarkonto för Tableau Server. Claudes webbläsare använder tyska (Tyskland) som språk/språkzon.

När Claude loggar in på Tableau Server visas servergränssnittet på tyska och när han klickar på en vy används den tyska språkzonen för nummer och valuta. Om Claude hade ställt in Språk och Språkzon för sitt användarkonto på franska (Frankrike) hade användargränssnittet och vyn visats på franska. Hans användarkontoinställning ersätter webbläsarinställningen, och båda dessa inställningar går före Tableau Servers systemomfattande inställning.

En annan inställning som du bör vara medveten om är inställningen Språkzon i Tableau Desktop (Fil > Arbetsbokens språkzon). Den här inställningen fastställer språkzonen för data i vyn, som till exempel vilken valuta som anges och hur nummer formateras. Som standard är Språkzon i Tableau Desktop inställd på Automatisk. En utvecklare kan åsidosätta detta genom att välja en specifik språkzon. Om utvecklaren av Vy A ställer in SpråkzonGrekiska (Grekland) skulle vissa aspekter av data i Vy A visas med språkzonen Grekiska (Grekland).

Tableau Server använder dessa inställningar, i den här ordningen, för att fastställa språk och språkzon:

1. Arbetsbokens språkzon (inställd i Tableau Desktop)

2. Inställningar av språk/språkzon för användarkonto på Tableau Server

3. Webbläsarens språk/språkzon

4. Inställningar av språk/språkzon för sidan Underhåll på Tableau Server

5. Inställningar av värddatorns språk/språkzon