Skapa grupper via Active Directory

Du kan importera Active Directory-grupper för att skapa matchande grupper i Tableau Server samt en användare för varje medlem av en AD-grupp som inte redan finns på servern.

Obs! Tableau Server konfigurerad med LDAP-identitetsregister motsvarar Active Directory när det gäller synkronisering av användare och grupper. Funktioner för Active Directory-synkronisering i Tableau Server fungerar smidigt med korrekt konfigurerade LDAP-lösningar.

Varje användare tilldelas en platsroll som en del av importprocessen. Om någon av användarna som ska importeras finns i Tableau Server tillämpas den platsroll som tilldelades under importprocessen endast om den ger användaren ökad åtkomst till servern. Att importera användare leder inte till att platsroller degraderas.

Innan du börjar

Innan du importerar grupper bör du läsa Användarhantering i driftsättningar med externa identitetsregister för att förstå hur flera domäner, namngivning av domäner, NetBIOS och format på Active Directory-användarnamn påverkar hanteringen av Tableau-användare.

Importera från AD för att lägga till en grupp

Som en del av processen att lägga till en användargrupp till Tableau Server importerar du en grupp från Active Directory (AD). När du importerar en grupp anger du först gruppnamnet för att söka efter gruppen.

När du anger ett gruppnamn skickar Tableau Server som standard en jokertecken-fråga (till exempel *marknadsföring*) till AD (eller LDAP) för att maximera sökresultaten. Om du arbetar mot ett stort identitetsregister i AD (eller LDAP) kan det hända att du drabbas av en timeout innan du kan välja vilken grupp som ska importeras.

För att spara tid och undvika potentiella timeout-problem under importprocessen bör du överväga att söka efter ett gruppnamn genom en av följande metoder:

• Exakt matchning: Den effektivaste metoden för att söka efter ett gruppnamn är att ange det exakta gruppnamnet inom citattecken (”). Till exempel ”marknadsföring”.

• Delvis matchning: Ange en del av gruppnamnet och inkludera en asterisk (*) före och efter strängen du anger. Till exempel *ket*.

• Börjar på: Ange den inledande delen v gruppnamnet följt av en asterisk (*). Till exempel marknad*.

• Slutar på: Ange en asterisk (*) följd av den avslutande delen av gruppnamnet. Till exempel *ing.

Obs! Dessa metoder gäller även för hur Tableau Server söker efter användare.

1. På en plats klickar du på Grupper och sedan på Lägg till grupper.

2. Ange namnet på den Active Directory-grupp som du vill importera och välj sedan gruppnamnet i listan som visas. Använd någon av filtreringsmetoderna ovan för att förbättra prestanda.

Om du importerar en grupp från samma AD-domän som servern körs på kan du ange namnet på AD-gruppen utan domänen. Serverdomänen antas.

3. Välj minsta platsroll för användarna.

4. (Valfritt) Välj Bevilja roll vid inloggning för att etablera nya platsroller och licenser när gruppanvändare loggar in. Mer information finns i Bevilja licens vid inloggning.

5. Klicka på knappen Importera.

Obs! Det går inte att ändra namnet på grupper som importeras från Active Directory. Gruppnamnet går endast att ändra i Active Directory.