shareProductUsageDataSettings Entity

Innan du konfigurerar den här entiteten läser du Produktanvändningsdata för att få en bättre förståelse för beteende- och användningsdata som samlas in av Tableau. (Konfidentiella databasvärden ingår aldrig.)

Skapa en JSON-fil med hjälp av mallen för konfigurationsfiler nedan. När du har fyllt i alternativen med lämpliga värden skickar du JSON-filen och tillämpar inställningarna genom att köra följande kommandon:

tsm settings import -f /path/to/file.json

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Konfigurationsmall

Använd den här mallen för att konfigurera inställningarna för produktanvändningsinformation.

Viktigt: Alla enhetsalternativ är skiftlägeskänsliga.

Mer information om konfigurationsfiler, entiteter och nycklar finns i Exempel på konfigurationsfil.

{
  "configEntities": {
	"shareProductUsageDataSettings": {
		"_type": "shareProductUsageDataSettingsType",
		"enabled": "true"
        }
     }
 }

Referens för konfigurationsfiler

Följande lista innehåller alla alternativ som kan inkluderas med entitetsuppsättningen "shareProductUsageDataSettings":

_type

Obligatoriskt värde: shareProductUsageDataSettingsType

enabled

Alternativ: true eller false

Standardvärdet, true, delar produktanvändningsinformation från servern med Tableau.