sapHanaSettings-entiteten

Använd entiteten sapHanaSettings för att konfigurera SAML-delegering för SAP HANA.

Granska Konfigurera enkel inloggning med SAP HANA innan du fortsätter.

Skapa en JSON-fil med hjälp av mallen för konfigurationsfiler nedan. När du har fyllt i alternativen med lämpliga värden skickar du JSON-filen och tillämpar inställningarna genom att köra följande kommandon:

tsm settings import -f path-to-file.json

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

SAP HANA SAML-inställningar

Inställningarna i mallen nedan anger inställningarna för Tableau Server i ett SAML-delegeringsscenario med SAP HANA.

Konfigurationsmall

Använd den här mallen för att konfigurera inställningar för betrodd autentisering.

Alla som hänvisas till i configEntities måste finnas på den lokala datorn. Använd inte UNC-sökvägar.

Viktigt: Alla enhetsalternativ är skiftlägeskänsliga.

Mer information om konfigurationsfiler, entiteter och nycklar finns i Exempel på konfigurationsfil.

{
  "configEntities": {
	"sapHanaSettings": {
	"_type": "sapHanaSettingsType",
	"enabled": "true",
	"usernameFormat": "username",
	"usernameCase": "preserve",
	"certFile": "path-to-cert_file",
	"keyFile": "path-to-key_file"
	 }
	}
}

Referens för konfigurationsfiler

Den här tabellen innehåller alla alternativ som kan inkluderas med entitetsuppsättningen "gatewaySettings".

aktiverad

Obligatoriskt.

Värden: true eller false

användarnamnFormat

Värden: username, domain_and_username eller email

Anger användarnamnets autentiseringsformat.

användarnamnCase

Värden: lower, upper eller preserve

Anger skiftläge för inmatning av användarnamn.

certFile

Anger sökväg och namn för certifikatfilen på den lokala datorn.

Till exempel "c:\\Program Files\\Tableau\\Tableau Server\\SAML\\saml_cert.crt".

keyFile

Anger sökväg och namn för certifikatnyckeln på den lokala datorn.

Till exempel "c:\\Program Files\\Tableau\\Tableau Server\\SAML\\saml_key.der".