gatewaySettings Entity

Du måste konfigurera gateway-inställningarna för datorn med Tableau Server.

Skapa en JSON-fil med hjälp av mallen för konfigurationsfiler nedan. När du har fyllt i alternativen med lämpliga värden skickar du JSON-filen och tillämpar inställningarna genom att köra följande kommandon:

tsm settings import -f /path/to/file.json

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Gateway-inställningar

Gateway-inställningarna i mallen nedan anger HTTP-inställningarna för Tableau Server. Vi rekommenderar att du använder SSL/TLS. Tableau Server är hårdkodad för att använda port 443 för SSL/TLS. Därför behöver du inte uppdatera gatewaySettings Entity om du aktiverar SSL,.

Konfigurationsmall

Använd den här mallen för att konfigurera gateway-inställningarna.

Viktigt: Alla enhetsalternativ är skiftlägeskänsliga.

Mer information om konfigurationsfiler, entiteter och nycklar finns i Exempel på konfigurationsfil.

{
  "configEntities": {
	 "gatewaySettings": {
	  "_type": "gatewaySettingsType",
	   "port": 80,
	   "sslRedirectEnabled": true,
	   "publicHost": "localhost"
	 }
	}
 }

Referens för konfigurationsfiler

Den här tabellen innehåller alla alternativ som kan inkluderas med entitetsuppsättningen "gatewaySettings".

_type

Obligatoriskt.

Värde: "gatewaySettingsType"

Ändra inte.

port

Specificerar HTTP-port. Standard är port 80.

sslRedirectEnabled

Alternativ: true eller false.

publicHost

Specificerar värdnamnet för http/s-tjänst.

trustedIPs

Specificerar betrodda IP-adresser som kommunicerar med Tableau Server. Betrodda IP-adresser inkluderar proxyservrar uppströms och servrar som används för betrodd autentisering med Tableau Server. Se Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server och Lägga till betrodda IP-adresser eller värdnamn i Tableau Server.

Om du kör Tableau Server i ett kluster, inkluderas automatiskt alla andra noder i klustret i den motsvarande konfigurationsfilen som den här entiteten uppdaterar. Om du anger ett nytt värde för trustedIPs måste du därför inkludera IP-adressen för de andra noderna i värdet.

Det här alternativet tar en lista med strängar, som kräver att varje IP-adress eller värd skickas inom citattecken, avgränsade med kommatecken (inget blanksteg) och inom hakparenteser. Exempel: ["192.168.1.101","192.168.1.102","192.168.1.103"] eller ["webserv1","webserv2","webserv3"].

trustedHosts

Specificerar betrodda IP-adresser som kommunicerar med Tableau Server. Vanligtvis innehåller detta värde en lista över proxyservrar uppströms. Värdena i trustedHosts används för att fastställa mål för klientförfrågningar.

Om du kör Tableau Server i ett kluster, inkluderas automatiskt alla andra noder i klustret i den motsvarande konfigurationsfilen som den här entiteten uppdaterar. Om du anger ett nytt värde för trustedIPs måste du därför inkludera IP-adressen för de andra noderna i värdet.

Det här alternativet tar en lista med strängar, som kräver att varje IP-adress eller värd skickas inom citattecken, avgränsade med kommatecken (inget blanksteg) och inom hakparenteser. Exempel: ["192.168.1.101","192.168.1.102","192.168.1.103"] eller ["webserv1","webserv2","webserv3"].