Anpassa servern

Du kan anpassa webbsidorna i Tableau Server för att passa för ditt företag eller din grupp. Du kan utföra följande anpassningar:

• Ändra servernamnet som visas på webbläsarfliken, verktygstips och meddelanden.

• Ändra logotyperna som visas i webbmiljön.

Du hittar mer information i tsm customize.

• Ställ in vilket språk som används i webbmiljön och vilket språk som används i vyer. Mer information finns i Språk och språkzon för Tableau Server.

• Installera anpassade teckensnitt på Tableau Server och klientdatorer som ansluter till Tableau Server. Se Använda anpassade teckensnitt i Tableau Server.

• Lägg till en anpassad anteckning på inloggningssidan för servern. Du kan lägga till text med inställningarna för inloggning. Du kan också lägga till en URL om du vill göra texten till en länk. Den här anteckningen visas också om användaren råkar ut för ett inloggningsfel.

Anpassade anteckningar visas inte i Tableau Mobile. Om Tableau Server är konfigurerat med identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster) visas anmärkningen Anpassning av inloggning på både Tableau Server-landningssidan under alla inloggningsalternativ och på sidan där användare av din initiala pool (TSM-konfigurerade) anger sitt användarnamn och lösenord.

Ange en anpassad anteckning genom att logga in på en webbplats på Tableau Server. Gå till den vänstra navigeringsrutan och välj Hantera alla platser i listrutan för platser. Välj Inställningar och lägg till texten i Anpassning av inloggning.

Mer information finns i Serverinställningar (allmänna och anpassade).

• Lägg till ett anpassat meddelande till välkomstmeddelandet på startsidan som alla serveranvändare kan se. Det anpassade meddelandet kan innehålla upp till 240 tecken med text och hyperlänkar samt en ny paragraf. Administratörer kan även inaktivera Tableaus välkomstmeddelande för servern.

För att ställa in en anpassad välkomstbanner, logga in på en webbplats på Tableau Server. Gå till den vänstra navigeringsrutan och välj Hantera alla platser i listrutan för platser. Välj Inställningar och navigera sedan till sidan Anpassning.

Administratörer och projektledare kan också lägga till bilder för projekt i en miniatyrvy. Mer information finns i Lägga till en projektbild.