Konfigurera OAuth för Intuit QuickBooks Online

I det här avsnittet beskrivs hur du konfigurerar dina Intuit QuickBooks Online-datakällor för OAuth-autentisering. Slutför de här stegen för varje instans av Tableau Server.

När du konfigurerar OAuth för QuickBooks Online utför du följande:

1. Skapa en ansluten app på Intuit utvecklarplattformen.

2. Använd den information du får som en del av den anslutna appen för att konfigurera servern.

3. (Valfritt) Konfigurera platsspecifik OAuth.

Steg 1: Skapa en Intuit-app

1. Logga in på ditt Intuit-utvecklarkonto och klicka sedan på Mina appar.

2. I avsnittet Kom igång med kodning klickar du på Välj API:er.

3. Välj Redovisning och klicka på Skapa app.

4. I avsnittet Förbered appen för inlämning klickar du på länken för att hämta dina produktionsnycklar.

Viktigt: Du måste använda produktionsnycklar snarare än utvecklarnycklar.

5. Kopiera app-token, OAuth-konsumentnyckeln och OAuth-konsumenthemligheten.

Step 2: Konfigurera Tableau Server för Intuit QuickBooks Online

• Öppna en bash-kommandotolk och kör följande kommandon på Tableau Server-datorn:

tsm configuration set -k oauth.quickbooks.oauth_callback_uri -v http://YOUR-SERVER/auth/add_oauth_token

tsm configuration set -k oauth.quickbooks.consumer_key -v <your_consumer_key>

tsm configuration set -k oauth.quickbooks.consumer_secret -v <your_consumer_secret>

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Hantera åtkomsttoken

Om du kör en extraktuppdatering för din QuickBooks Online-datakälla försöker Tableau Server förnya åtkomsttoken åt dig. Du kan kontrollera att dina åtkomsttoken inte går ut genom att köra dina extraktuppdateringar mer än en gång i månaden. Annars upphör åtkomsttoken från QuickBooks Online att gälla och dina extraktuppdateringar misslyckas. Om dina åtkomsttoken går ut kan du redigera dina sparade inloggningsuppgifter från sidan Inställningar.

De sparade inloggningsuppgifterna kan hanteras centralt eller av dina användare. Du hittar mer information i Tillåta sparade åtkomsttoken.