Konfigurera cachelagring av data

Vyer som publiceras till Tableau Server är interaktiva och har ibland en liveanslutning till en databas. Allt eftersom användare interagerar med vyerna i en webbläsare lagras den data som efterfrågas i en cachelagring. Efterföljande besök hämta sedan data från den här cachelagringen, om den är tillgänglig. Som standard cachelagrar och återanvänder Tableau Server data så länge som möjligt. Du kan ändra det här beteendet genom att konfigurera alternativet för cachelagring med kommandot Cachelagringsuppsättning för tsm data-access.

1. Kör det här kommandot:

tsm data-access caching set -r <value>

Där <value> är ett av dessa alternativ:

• låg eller tom sträng (””). Det här är standardvärdet och indikerar att Tableau Server ska konfigurera cachelagringen och alltid använda cachelagrad data när den är tillgänglig.
    • <value>. ”<Value>” anger det maximala antalet minuter som data ska cachelagras.
    • always (alltid) eller 0 (noll). Dessa värden indikerar att Tableau Server alltid bör få den senaste informationen och att cachelagringen ska uppdateras varje gång en sida laddas om.
  2. Tillämpa ändringar med kommandot tsm pending-changes apply. Detta startar om Tableau Server.