tsm email

Använd kommandona tsm email för att titta på och testa din SMTP-konfiguration.

Mer information om hur du konfigurerar SMTP finns i Konfigurera SMTP-inställningar.

tsm email test-smtp-connection

Kör det här kommandot för att testa STMP-anslutningen. När TSM körs försöker det upprätta en anslutning med SMTP-servern som du har konfigurerat för Tableau Server. TSM kommer också att ge en anslutningsstatus och information om SMTP-konfigurationen.

I vissa fall kommer kommandot att uppge en falsk-positiv status. Om exempelvis din Postfix SMTP-server är inställd på att kräva TLS, men Tableau Server inte är konfigurerad för TLS, upprättas anslutningen och TSM kommer att rapportera en lyckad anslutning. Men i det här scenariot avvisar Postfix faktiskt e-postmeddelandet efter att TSM har anslutit.

Synopsis

tsm email test-smtp-connection [global options]

Globala alternativ

-h, --help

Valfritt.

Visa hjälp för kommandot.

-p, --password <lösenord>

Krävs tillsammans med -u eller --username om ingen session är aktiv.

Ange lösenordet för användaren som anges i -u eller --username.

Ange lösenordet inom citattecken om det innehåller mellanslag eller specialtecken.

--password "my password"

-s, --server https://<värdnamn>:8850

Valfritt.

Använd den angivna adressen för Tableau Services Manager. Webbadressen måste börja med https, inkludera port 8850 och använda servernamnet inte IP-adressen. Till exempel https://<tsm_hostname>:8850. Om ingen server finns angiven antas https://<localhost | dnsname>:8850.

--trust-admin-controller-cert

Valfritt.

Använd den här flaggan för att lita på det självsignerade certifikatet på TSM-styrenheten. Mer information om certifikatförtroende och CLI-anslutningar finns i Ansluta TSM-klienter.

-u, --username <användare>

Krävs tillsammans med -p eller --password om ingen session är aktiv.

Ange ett användarkonto. Om du inte inkluderar det här alternativet körs kommandot med de autentiseringsuppgifter du loggat in med.