Välja typ och storlek för en Alibaba ECS-instans

Detta är arkiverat innehåll

Driftsättningar i offentliga moln stöds även i fortsättningen, men innehållet för andra leverantörers offentliga molninstallationer uppdateras inte längre.

Det senaste innehållet om Tableau Server-driftsättningar finns i Driftsättningsguiden för Tableau Server för företag(Länken öppnas i ett nytt fönster) och i avsnittet Driftsätta(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server.

För de kunder som kommer åt det rekommenderar vi Tableau Cloud. Mer information finns i:

Introduktion

Alibaba-molnet erbjuder många typer av instanser i olika storlekar. Det är viktigt att du väljer rätt instans för din arbetsbelastning för att få en lyckad Tableau Server-driftsättning. Du kan välja mellan många olika instanser. En fullständig lista över alla tillgängliga instanstyper och -storlekar finns på Instance type families(Länken öppnas i ett nytt fönster) (engelska) på Alibabas webbplats.

Det är viktigt att välja en instans som kan köra Tableau Server. Instansen måste uppfylla maskinvaruriktlinjerna för Tableau Server (minst 8 kärnor och 128 GB RAM-minne).

En 64-bitars Tableau Server kräver minst en processor med 4 kärnor (motsvarande 8 vCPU på en Alibaba Cloud Elastic Compute Service-instans) och 64 GB RAM. Dock rekommenderas totalt 8 processorkärnor (16 vCPU på en ECS-instans) och 128 GB RAM för en enda produktionsinstans av ECS.

Typiska instanstyper och -storlekar för utvecklings-, test- och produktionsmiljöer.

• ecs.c5.4xlarge

• ecs.g5.4xlarge

• ecs.r5.4xlarge

OBS! Vissa instanstyper kanske inte finns tillgängliga i alla regioner.

Rekommenderade specifikationer för en enskild produktionsinstans

Komponent/resursAlibaba-molnet

CPU

16+ vCPU

Operativsystem

2021.4.x2022.1.0 -
2022.1.11
2022.1.12+2022.3.0 -
2022.3.3
2022.3.4+2023.1.0 -
2023.1.7
2023.1.8+2023.3.02023.3.1+
AlmaLinux 8.x
AlmaLinux 9.x
Amazon Linux 2
Amazon Linux 2023
CentOS 7.9+
(inte 8.x)
CentOS Stream 8.x
CentOS Stream 9.x
Debian 9Obs! Från och med juli 2022 stöds inte längre Debian-distributioner. Mer information finns i det här Tableau Community-inlägget(Länken öppnas i ett nytt fönster).
RHEL 7.3+
RHEL 8.3+
RHEL 9.x
Oracle Linux 7.3+
(inte 8.x)
Oracle Linux 8.x
Oracle Linux 9.x
Rocky Linux 8.x
Rocky Linux 9.x
Ubuntu 16.04 LTS
Ubuntu 18.03 LTS
Ubuntu 20.04 LTS
Ubuntu 22.04 LTS

Minne

Mer än 128 GB RAM (4 GB RAM per vCPU)

Lagring

Två volymer:

30–50 GiB volym för operativsystemet

100 GiB eller större volym för Tableau Server

Lagringstyp

SSD-molndisk

Mer information om SSD-molndiskar finns på Cloud disks and Shared Block Storage(Länken öppnas i ett nytt fönster) (engelska) på Alibabas webbplats.

Disksvarstid

Mindre än eller lika med 20 ms såsom det mäts av kommandot iostat i Linux.

Mer information om diskfördröjning i Alibaba-molnet och dess relation till IOPS finns i Storage parameters and performance test(Länken öppnas i ett nytt fönster) (engelska) på Alibabas webbplats.