Hantera begränsningar av platsroller

Serveradministratörer kan skapa platsrollsgränser för att ange ett maximalt antal licenser för varje typ (Creator, Explorer eller Viewer) som kan användas på en given plats. När en serveradministratör har satt en platsrollsgräns kan platsadministratörer lägga till användare (och därmed automatiskt använda licenser) upp till den platsrollsgränsen. Om en användare är medlem av flera platser på servern räknas den användaren in mot rollgränsen för varje plats, men förbrukar endast en licens (som motsvarar den högsta platsrollen som finns på servern). Serveradministratörer räknas inte in i platsrollsgränser.

Mer information om kapaciteter för varje platsroll finns under Användarbaserad licensiering u Tableau Server-hjälpen Licensieringsöversikt. Mer information för serveradministratörer om hur de sätter platsrollsgränser finns i Referens för platsinställningar.

Skapa rollgränser på en plats

Innan du kan göra det möjligt för platsadministratörer att hantera sina användare kan du visa serverlicenser för att avgöra hur du ska allokera licenser på server, eller lägga till kapacitet för nya användare till servern.

Serveradministratörer kan konfigurera platsrollsgränser via sidan Inställningar i webbgränssnittet eller via REST API

Sätta en platsrollsgräns på en plats:

1. Gå till fliken Allmänt på sidan Inställningar på din webbplats.
    • Om du har en enda plats går du till navigeringsrutan vid sidan av fönstret och klickar på Inställningar och Allmänt.
    • Om du har flera platser väljer du den plats du vill konfigurera och klickar på Inställningar och Allmänt.
  2. Under Hantera användare anger du server så kan platsadministratörer lägga till och ta bort användare.
  3. Under Begränsa antalet användare till: välj Platsrollsgräns
  4. Sätt en gräns för Creator, Explorer och Viewer.
  5. Klicka på Spara

Serveradministratörer kan sätta platsrollsgränser inom följande begränsningar:

• En platsrollsgräns får inte överstiga antalet licenser av den typen som har aktiverats på servern
  • En platsrollsgräns får inte vara lägre än det antal användare av platsrollen som redan finns för platsen
  • Om en gräns sätts för någon licenstyp måste en gräns sättas för alla licenstyper.
  • Om gränsen för en roll lämnas tom används serverlicensgränsen.

När platsrollsgränser nås

Om en användare läggs till en plats som Explorer förbrukas en Explorer-licens, såvida inte platsen har nått rollgränsen för Explorer. När detta inträffar kan några olika saker ske:

• Om det finns tillgängliga licenser i en högre nivå läggs användaren till platsen som Explorer men förbrukar en Creator-licens.
  • Om det inte finns några tillgängliga högre licenser läggs användaren till platsen som Olicensierad användare.

Platsrollsgränser kan påverkas av användare som förbrukar licenser som skiljer sig från den givna platsrollen (Viewers som förbrukar Explorer-licenser till exempel). I sådant fall kan administratörer ta bort licensen från sådana användare och sedan uppdatera platsrollskvoten. Mer information om hur du felsöker licensieringsproblem finns i Felsök licensiering.